Поділитись:

#Сім_сорок. Коли бракує часу

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 10 листопада 2018, 07:40

Ви аналізували коли-небудь, скільки часу на день у вас забирає ваш смартфон? Якщо ні, то даремно. От тільки подумайте: прокидаєтеся зі смартфоном, в транспорті – зі смартфоном, чекаєте в черзі чи на замовлення в кафе – рука тягнеться до кишені знову ж таки за ним, ну й перед сном треба перевірити, що у світі сталося. Це ж добряча частина вашого часу! Смартфон автоматично з'являється у ваших руках тоді, коли з'являється хоча б одна вільна хвилинка. 

Коли ж телефон забудеш вдома, почуваєшся безпорадним, адже в сучасному пристрої є все: від дзвінків – до платежів. А ви пам'ятаєте життя до? Воно ж було буквально декілька років тому. Коли дітвора гукала під вікнами, поки ти не визирнеш. Про зустріч домовлялися заздалегідь у чітко визначений час. Люди були уважніші і спостережливіші, дивилися під ноги й навколо. Пригадую, коли чекаєш поки закипить чайник, перегорнеш кілька сторінок книжки. А зараз – стрічку в ФБ. 

Інколи мені здається, попри те, що смартфони значно спрощують наше життя, вони його не менш ускладнюють. Дезорганізовують. Бо зазирнеш в телефон на кілька хвилин, а незчуєшся, як півдгоди промайне. А час – дорога штука. І за ті начебто "п'ятихвилинні" перегляди повідомлень і новин в смартфоні впродовж дня можна стільки всього встигнути. Тому, коли вам здається, що на щось бракує часу, подумайте, чи не губите ви його на такі-от дрібниці. Гадаю, відклавши телефон подалі, ви знайдете пару годин на те, що вам насправді потрібно. 

Надрукувати
мітки:
коментарів