Поділитись:

В Україні заборонили серію "Натрій хлориду"

Вівторок, 20 листопада 2018, 16:38
В Україні заборонили серію «Натрій хлориду»

Державна служба України з лікарських засобів і контролю за наркотиками тимчасово заборонила реалізацію та застосування розчину для інфузій "Натрію хлорид".

Відповідна інформація з’явилася у реєстрі документів щодо якості ліків, – інформує 24 телеканал. 

Згідно з оприлюдненим документом, мовиться про серію 191767 лікарського засобу "Натрію хлорид" виробництва компанії "Галичфарм". Випускається він у скляних пляшках ємністю 200 мілілітрів (1 мілілітр розчину містить 9 міліграмів натрію хлориду).

Додамо, що підставою для тимчсової заборони став випадок непередбачених побічних реакцій під час застосування цих ліків, про що Держлікслужбу повідомив Державний експертний центр МОЗ.

Тимчасово забороняю реалізацію та застосування лікарського засобу "Натрію хлорид", розчин для інфузій, 9 міліграмів/мілілітрів по 200 мілілітрів у пляшках скляних, серії 191767, виробництва ПАТ "Галичфарм", Україна, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно перевірити наявність вищевказаної серії лікарського засобу. У разі виявлення вказаного препарату вжити заходи щодо вилучення його з обігу шляхом поміщення в карантин,
– наголошується у розпорядженні Держлікслужби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діабетики в Україні можуть залишитися без інсуліну

 

Надрукувати
мітки:
коментарів