Поділитись:

Муніципали Луцька розказали, коли впораються з безладом на авторинку

Середа, 21 листопада 2018, 13:30
Муніципали Луцька розказали, коли впораються з безладом на авторинку

Штрафувати водіїв та продавців авто, які масово порушують правила благоустрою та паркування біля авторинку на вулиці Єршова в Луцьку, поки що немає можливості.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії з питань ЖКГ повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська.

Вона зазначила, що до вирішення проблеми потрібно підходити комплексно і залучати Луцький міський відділ поліції, муніципальну варту та патрульну поліцію. Питання ускладнюється тим, що частина території тут належить Прилуцькій сільраді, а частина місту. На листи про співпрацю на ці питання місто відповідей не отримує. Інший момент, водії, продавці, коли бачать інспекторів, то кажуть, що то не їхні авто.

«Департамент муніципальної варти зможе запустити згідно з новим законом питання по паркуванню та евакуації. Та нині ми б’ємося, як риба об лід четвертий місяць і не можемо цього зробити, бо держава не дозволяє, бо банальній причині: аби випустити в місто інспектора з паркування, треба 200 тисяч гривень. Так законодавець прописав: спеціалізовану програму, спеціалізований доступ, сервер, планшет та портативний принтер. В Україні одна ліцензована одна компанія, яка це забезпечує. Жоден інспектор з паркування по всій Україні ще не вийшов на вулиці», - зазначила Сиротинська.

Вона додала, що муніципальні служби по країні спілкуються і кожен узгоджує процес по напрямкам. Наприклад, львівські колеги «вибивають» право, аби виносити протоколи, а не постанови.

«Нам покладені функції виносити постанову про накладення штрафу. І вони її так комп’ютеризували, що штраф буде йти на Київ. Постає питання: навіщо нам виділяти кошти, якщо штраф піде на Київ?», - додала муніципалка.

Коли ж питання вирішать, то служби готові до попереджень і евакуацій авто за порушення правил благоустрою та дорожнього руху.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Продавці авторинку у Луцьку засмічують три вулиці (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
14 березня 2024
17:18
04 березня 2024
29 лютого 2024
10:24
22 лютого 2024
10 січня 2024
07 червня 2023
23 березня 2023
17 березня 2023
11 березня 2023