Штуче м'ясо виготовлятимуть з того ж "матеріалу", що й упаковку товарів в IKEA
Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м’яса технологію, яка зараз використовується для створення упаковки для меблів.
Про це повідомляє Hi-News.
Виробник біоматеріалів, який співпрацює з всесвітньо відомим виробником меблів та аксесуарів IKEA, має намір не лише навчити особливі гриби вирощувати м’язові клітини, а й змусити їх повторити структуру м’яса для виготовлення штучних стейків, вирізок та філе.
«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко «переналаштувати» для виробництва штучного м’яса, – пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр. – Оскільки міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури, то ми можемо створити «каркас», який дозволяє клітинам м’яса рости, контролюючи щільність і формуючи м’язові та жирові волокна».
Наразі компанія вже вирощує на міцелії клітини тварин, продовжує він.
«Клітини ростуть дуже добре, – каже Ібен Байєр. – Якщо це спрацює, ми можемо почати виробляти перші продукти з текстурою і структурою стейків і філе, але без забою тварин».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні – скандал навколо полювання на лосів
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
Скільки коштує помити вікна у Луцьку перед Пасхою
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти