Поділитись:

Підсумки виконкому: фанати "Техасу" і противники кіосків

Четвер, 06 грудня 2018, 20:00
Підсумки виконкому: фанати «Техасу»  і противники кіосків

Чергове засідання виконкому розпочалося з тиради в. о. міського голови Григорія Пустовіта, яка стосувалася непунктуальності окремих членів виконкому.

Втім кворум потроху назбирали, і виконком, який був запланований на 6 грудня, все ж розпочався.

Начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова розповіла, що варто здійснити  перерозподіл нинішніх субвенцій на надання пільг та субсидій в сумі 9 мільйонів гривень. А також є  два розпорядження голови Волинської  ОДА щодо надання місту коштів  з державного бюджету на придбання житла та приміщень для  розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт.  Перше розпорядження – це 808 тисяч гривень, а друге – на суму 911 тисяч гривень.

***

Виконкомівці залишилися  не задоволені доповіддю директора КП «Парки і сквери» Богдана Феденчука.

***

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що, відповідно до програми, на наступний рік передбачено 16 мільйонів гривень, з них 11 мільйонів – на утримання територій парків та скверів, видалення буреломних і сухостійних дерев, самосіву, косіння газонів, санітарне прибирання парків.  Директор КП не зміг відповісти на запитання про загальну площу парків та скверів, а лише сказав, що є 5 парків та 37 скверів.

***

 На цьому засіданні затвердили перелік категорій громадян, які у 2019 році матимуть пільги на проїзд в громадському транспорті:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни (з одним супроводжуючим особи з інвалідністю внаслідок війни першої групи);
  • учасники бойових дій;
  • особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого (померлого);
  • дитина з інвалідністю до 18-ти років (з одним супроводжуючим) та діти з інвалідністю першої та другої груп (з одним супроводжуючим дитини з інвалідністю першої групи);
  • особи з інвалідністю по зору та особи з інвалідністю першої та другої груп з ураженням опорно-рухового апарату (з одним супроводжуючим особи з інвалідністю першої групи);
  • постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії;
  • ветерани ОУН-УПА;
  • особи, визнані жертвами нацистських переслідувань, та потерпілі від політичних репресій;
  • почесні громадяни міста Луцька;
  • бійці-добровольці АТО;
  • постраждалі учасники Революції Гідності;
  • вдови осіб з особливими заслугами;
  • громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду в міських автобусах;
  • працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

***

Також вирішили, що приміський маршрут № 210 «Рованці-Луцьк» не їздитиме за старим графіком руху.

***

Очільниця управління освіти Зіновія Лещенко розповіла про організацію та норми видатків на харчування учнів закладів загальної середньої освіти міста на ІІ семестр 2018-2019 навчального року.

Відповідно, безкоштовне харчування учнів та грошові норми видатків на його організацію для передбачили для таких категорій дітей:

  • сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки; дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків, – 25,00 грн в день на дитину;
  • дітей із малозабезпечених сімей – 25,00 грн в день;
  • дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, – 25,00 грн в день;
  • дітей військовослужбовців Збройних сил України, співробітників правоохоронних органів, – на період їх відрядження  для участі в  здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації – 25,00 грн в день на одну дитину (на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами).
  • дітей загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації – 25,00 грн в день на одну дитину;
  • дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО або учасників здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації – 25,00 грн в день на одну дитину (на підставі копії відповідного посвідчення);
  • вихованців комунального закладу «Луцький навчально-реабілітаційний центр Луцької міської ради» – 30,00 грн в день на одну дитину.

***

Також в 2019 році будуть діяти грошові норми витрат на харчування однієї дитини в день у закладах дошкільної освіти  у розмірі:

у групах загального розвитку закладах дошкільної освіти та в закладі дошкільної освіти № 36, що в складі НВК № 14:

  • для дітей віком до 3-х років – 25,00 грн;
  • для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 30,00 грн;
  • для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС: до 3-х років – 25,00 грн, від 3-х до 7-ми років – 30,00 грн.

у санаторному закладі дошкільної освіти № 29:

  • для дітей віком до 3-х років – 35,00 грн;
  • для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 40,00 грн.

 у групах компенсуючого типу закладів дошкільної освіти №№ 5, 9, 21, 39, 38:

  • для дітей віком до 3-х років – 25,00 грн;
  • для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 30,00 грн.

у закладі дошкільної освіти № 28:

  • в групах з цілодобовим перебуванням дітей – 40,00 грн;
  • в групах з 12-годинним  перебуванням  дітей – 30,00 грн.

Батьки та особи, які їх заміняють, вносять плату за харчування дітей у закладі дошкільної освіти у розмірі 60 % від вартості харчування на день.

Для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей, розмір оплати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти зменшиться на 50 %.

В оздоровчий період (з 03.06.2019 по 30.08.2019) витрати на харчування дітей збільшать на 10 % для придбання свіжий овочів та фруктів.

Для дітей закладів дошкільної освіти з сімей, які належать до інших територіальних громад, буде встановлена в новому році100 %  плата за харчування на день. Однак у випадку укладання угод про здійснення міжбюджетних трансфертів між Луцькрадою та ОТГ чи іншим органом місцевого самоврядування й оплати за харчування кожної дитини в розмірі 40 % за весь період перебування в закладі дошкільної освіти міста для таких батьків плата буде  у розмірі 60 % від вартості харчування на день.

Безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти  матимуть такі категорії дітей:

  • з малозабезпечених сімей;
  • військовослужбовців;
  •  загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО;
  • працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України;
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю;
  • у санаторному закладі дошкільної освіти (групах) – для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних закладах дошкільної освіти (групах), інклюзивних групах – для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.

***

До того ж передбачили пільги на безкоштовний проїзд в електротранспорті отримають діти осіб, які переселились до Луцька з тимчасово окупованих територій.

***

Автомийці з кафе на вулиці Ковельській, 128 в встановили режим роботи з 07:00 до 23:00.

Кафе «Космос» працюватиме на вулиці Коновальця з 10:00 до 23:00.

Ось режим роботи кафе-бару «Стара підкова» (в народі дискоклуб «Техас») виконкомівці погоджували довго.

«Щось немає тут шанувальників старої "Підкови", – пожартував Григорій Пустовіт.

Втім пізніше виконком повернувся до цього питання і все ж погодив режим роботи з 20:00 до 05:00 ранку.

Дискоклубу «Наталка», що на вулиці Потебні, погодили години роботи без усіляких питань: з 22:00 до 04:00 ранку.

Кінокомплексу, кафе, боулінгу, що знаходиться в «Порт-Сіті» погодили цілодобовий режим роботи. Також погодили цілодобову роботу й для РЦ «Промінь».

Бар «Майдан» працюватиме з 10:00 до 03:00. Паб «Ясен-красен» працюватиме до 23:00.

Піцерії «Соло» на проспекті Відродження та на проспекті Волі, 10, проспекті Молоді, 7 б, працюватиме теж до 23:00.

Кафе «Арт-кафе» на вулиці Конякіна, 17 а працюватиме до 23:00.

Ресторан «Корона Вітовта» працюватиме теж до 23:00.

***

Підприємцю Іванні Бондарчук дозволили розмістити павільйон з квітами на проспекті Волі, 46.

А бажання підприємця Богдана Колесника розмістити кіоск на проспекті Волі викликало роздратування у члена виконкому Ігоря Алексєєва.

«Або мене виключайте з виконкому, або оце бидляцтво на газоні», – сказав він.

В результаті кіоск Колеснику не дозволили розміщувати.

Не погодили розміщення груп стаціонарних споруд на розі вулиць Лідавської та Карпенка-Карого підприємцю Наталії Цибуліній.

Василю Поповичу дозволили розмістити кіоск з умовою, що він там буде до початку реконструкції «Старого ринку». Ось його сину – Валентину Поповичу – пощастило менше. Не подіяли обіцянки про те, що алкоголю там не продаватимуть, і навіть переконання, що він перереєструється з села Підгайці в місто. Йому не дозволили розміщувати кіоск на вулиці Федорова, 9.

***

Началньик управління архітектури та містобудування Веніамін Туз майже годину розповідав про нові  правила розміщення тимчасових споруд на території міста. Тепер тимчасова споруда буде встановлюватися на конкурсній основі.

«Будемо прискіпливо ставитись до кожної тимчасової споруди», – запевнив він.

***

За одну гривню департамент сім’ї, молоді та спорту орендуватиме приміщення загальною площею 264,4 кв. м, що на вул. Ветеранів, 5 а (ЗОШ № 10); 135,8 кв. м, що на вул. Кравчука, 30 (ЗОШ № 26); площею 273,6 кв. м, що на вул. Даргомижського, 5 (ЗОШ № 3).

Також за гривню в рік приміщення загальною площею 110,6 кв. м, що на пр-ті Волі, 1 а, орендуватиме Волинське обласне бюро медико-соціальної експертизи.

Підприємець Валентин Кухарук за 400 гривень в місяць орендуватиме приміщення загальною площею 12,2 кв. м, що на пр-ті Волі, 66 а.

357 гривень в місяць платитиме підприємець Наталія Кухарук за оренду нежитлового приміщення загальною площею 10,9 кв. м, що на пр-ті Волі, 66 а.

За гривню в рік орендуватиме 125,6 кв. м, що на вул. Корольова, 10, КЗ “Луцька міська централізована бібліотечна система”.

Також за гривню орендуватиме площу 55,7 кв. м, що на вул. Драгоманова, 1, “Палац культури міста Луцька” 

Підприємець Олена Макаренко 737 гривень в місяць платитиме  за площу 17,7 кв. м, що на пр-ті Соборності, 11 а.

2 311 гривень в місяць платитиме за оренду площі 201,8 кв. м, що на вул. Олеся Гончара, 5 (ЗОШ № 27), Луцький комбінат шкільного і студентського харчування. Також комбінат платитиме 4 696 гривень в місяць за розташування обладнання у 27-й школі.

ТзОВ «Гемо медика Луцьк» платитиме 251 гривню в місяць за оренду площі 10,1 кв. м, що на вул. Бенделіані, 7.

14 060 гривень платитиме за оренду площі  109,1 кв. м, що на вул. Шопена, 18, підприємець Олексій Віговський.

***

Також члени виконкому дозволили списати в садочку № 17 гойдалку, дерев’яну машинку та два комплекти з дерева, бо вони загрожують життю та здоров’ю дітей.

КП «Луцькводоканал» спише три насоси FZV (2005, 2006, 2008 років випуску) та глибинний агрегат GCA -6 й глибинний агрегат GCA -6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 листопада 2023
11:49
20 квітня 2023
09 грудня 2022
07 квітня 2022
13 вересня 2021
13 серпня 2021
18 грудня 2020
09:00
15 квітня 2020
08 квітня 2020
22 грудня 2018
12:00