Поділитись:

Луцький журналіст "дістав інфу" через суд

Неділя, 09 грудня 2018, 22:34
Луцький журналіст «дістав інфу» через суд

Юрій Горбач – журналіст Центру журналістських розслідувань “Сила правди” – отримав через суд інформацію про доходи від реклами, яку раніше на його запит не надало Луцьке підприємство електротранспорту (ЛПЕ). 

Про це він повідомив представниці Інституту масової інформації у Волинській області Маї Голуб.

У липні цього року журналіст звернувся до Волинського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії керівництва ЛПЕ і зобов’язати надати запитану інформацію.

За словами журналіста, загалом процес отримання інформації від Луцького підприємства електротранспорту зайняв близько семи місяців.  

“На початку травня я звернувся до них і просив надати інформацію про те, хто розміщує зовнішню і внутрішню рекламу на транспорті підприємства, скільки коштів ЛПЕ отримало від розміщення такої реклами за три останніх роки і скільки відповідно було укладено договорів. За тиждень отримав відмову в наданні інформації, бо в договорах із суб’єктами господарювання, які розміщують цю рекламу, нібито вказано, що інформація з договорів є конфіденційною”, – розповів Юрій Горбач.

Нещодавно керівництво підприємства виконало рішення Волинського окружного адмінсуду і надало на запит журналіста інформацію про доходи від реклами на своєму транспорті.

“Просили суд визнати протиправними дії керівництва ЛПЕ і зобов’язати їх надати запитану інформацію. Суддя Волинського окружного адміністративного суду розглянула справу в рамках письмового провадження, і наприкінці вересня з’явилося рішення, в якому суд повністю задовольнив позов. На мій погляд, виписав його досить добре і професійно. За два тижні після вступу рішення в силу отримав відповідь, в якій ЛПЕ надало запитану інформацію повністю. Зараз аналізуємо її”, – зазначив Юрій Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів