Поділитись:

Володимир-Волинському району вигідна співпраця з Волинською митницею

П'ятниця, 14 грудня 2018, 18:06
Володимир-Волинському району вигідна співпраця з Волинською митницею

Співпраця громад Володимир-Волинського району з Волинською митницею може принести ще більше вигод мешканцям та "господарці" району.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У 2017-18 роках за рахунок коштів "митного експерименту" у Володимир-Волинському районі вдалось освоїти понад 233 млн грн на капітальний ремонт доріг.

Володимир-Волинському району вигідна співпраця з Волинською митницею

Крім того, через податки з доходів фізичних осіб, які митниця перераховує у місцеві бюджети за місцем розташування постів, Усилузька ОТГ за 11 місяців цього року отримала понад 600 тис грн, місцевий бюджет Володимира-Волинського – понад 1,5 млн грн.

Сумлінно митниця сплачує у місцеві бюджети земельний податок.

Втім, мешканці та господарство району можуть отримати ще більше вигод, якщо за рахунок об’єднання зусиль державної влади та місцевого самоврядування вдало використають прикордонне розташування та вже наявну інфраструктуру пунктів пропуску через державний кордон України.

У контексті стратегічних бачень майбутнього розвитку, особливо важлива для володимирчан давно очікувана реконструкція МАПП "Устилуг". Здійснити її планується за кошти Державного бюджету України. Нині Волинська митниця коригує проект реконструкції, щоб коректно візобразити потребу в коштах у бюджетних запитах.

Крім того, стратегічно важливим для Устилузької ОТГ та загалом для регіону також може бути проект нового автомобільного пункту пропуску Амбуків-Грудек на існуючій інфраструктурі залізничного пункту пропуску «Володимир-Волинський - Хрубешов». Об’єднання в одному вузлі залізничних, автомобільних та
контейнерних міжнародних вантажних перевезень відкриє для місцевих громад нові можливості. Адже розбудова пунктів пропуску – це завжди серйозний поштовх для комплексного розвитку сфер обслуговування, це створення додаткових робочих місць, капітальні вкладення в дорожні та інші інженерні мережі, інвестиції в розвиток території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця перевиконала план, попри блокування "Ягодина"

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024