Поділитись:

«Кинули виклик», – речник Волинської єпархії про закон щодо зміни назви УПЦ «МП»

Четвер, 20 грудня 2018, 17:30
«Кинули виклик», – речник Волинської єпархії про закон щодо зміни назви УПЦ «МП»

Речник Волинської єпархії УПЦ «МП» Олег Точинський сказав, що закон, яким УПЦ «МП» зобов’язують перейменуватись та визнати свою приналежність до Росії,  не відповідає ані Конституції України, ані здоровому глузду. 

 В УПЦ неодноразово стверджували, і це прописано в їхніх установчих документах, що керівний центр їхньої церкви знаходиться не в Росії, а в Україні (місто Київ). Про це Олег Точинський сказав у коментарі ІА «Конкурент» 20 грудня.

«На моє глибоке переконання,  хорошого з цього вийде мало. Оскільки депутати роблять все, щоб загострити  в державі міжконфесійне протистояння. В нас є інформація, що за цим законом має послідувати законопроект, який буде стимулювати відчуження у нас нерухомого майна під різними приводами. Тому, однозначно, законопроект дискримінаційний, який не відповідає ані Конституції України в питанні свободи совісті, ані здоровому глузду», – зазначив Олег Точинський.

Речник УПЦ додав, що, якщо простежити лінію цього питання і звернути увагу, які заяви стосовно цього озвучували перші особи країни,  то можна здогадатися, що це вигідно президенту і його особистій політиці та пропрезидентським політичним силам.

«Це фактично кинуто виклик у форматі, щоб ми більш чітко формували свою позицію з юридичної точки зору», – сказав Олег Точинський.

Речник Волинської єпархії УПЦ додав, що нині важко спрогнозувати, як в подальшому будуть розвиватись події. Однак те, що неодноразово говорили, що цей законопроект (про зміну назви, - "К".)  спірний – це факт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  УПЦ "МП" зобов’язали змінити назву і визнати приналежність до Росії

Надрукувати
мітки:
коментарів