Поділитись:

Скільки часу можна зберігати їжу після свят

Понеділок, 31 грудня 2018, 03:27

Медики розповіли, скільки можна зберігати страви, які залишаться після Нового року чи інших свят.

Будь-яке зимове свято не обходиться без величезного столу зі смаколиками. Щоправда, більшість зі страв насправді мають дуже короткий термін придатності, тому краще не намагатись повністю закласти стіл їжею. Якщо ж щось залишилось, то варто знати, скільки тримати та за якої температури зберігати страви, щоб не мати проблем зі здоров'ям, – пише радіо Максимум.

Як правильно зберігати олів'є, оселедець під шубою та інші салати:

Варто знати, що термін придатності всіх традиційних салатів, заправлених майонезом, не більше як 12 годин. Тому заправлене олів'є може тримати 9-12 годин за температури -2+2. Олів'є баз майонезу може простояти 12-18 годин за температури +2+6. Якщо з салат стоїть на столі, то його варто з'їсти за 4 години, адже потім він почне псуватися.

Як правильно зберігати їжу після свят:

Важливо: страви помістити у контейнери, які тісну закривають, а нарізки – загортати у харчову плівку. Таким чином смаколики можна вберегти від шкідливих бактерій.

Нарізка шинки та варених ковбас може простояти до доби, а солена риба та копчені продукти – до 2-3 днів. Запечене м'ясо не варто тримати у холодильнику більш як 2 днів. Якщо ж хочете його заморозити, то краще не повторювати це згодом і зробити лише раз.

Курка та будь-яке м'ясо птиці також зіпсується вже через 2 днів після приготування. Сирі морепродукти можна тримати у холодильнику лише на день, а готові – максимум на 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олів’є" без майонезу, "Шуба" навпіл і суп: Супрун сказала, як не переїсти

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 липня 2019
25 червня 2019
13 червня 2019
11 червня 2019
10 червня 2019
07 червня 2019
02 червня 2019
13 травня 2019
11 травня 2019
06 квітня 2019
30 березня 2019
23 березня 2019
15 березня 2019
11 березня 2019
05 березня 2019