Поділитись:

На Волині просять збільшити суму держаної підтримки для аграріїв

Середа, 27 квітня 2016, 10:37
На Волині просять збільшити суму держаної підтримки для аграріїв

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук та директор Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко повідомили, що не всі волинські аграрії зможуть скористатися державною підтримкою шляхом здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами.

Тому вони вважають, що суму державної підтримки необхідно збільшити. Про це говорили 26 квітня під час селекторної наради під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, - повідомляє прес-служба Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Під час заходу також розглянули питання фінансової підтримки аграрної галузі, співпрацю із ПАТ "Аграрний фонд" та ПАТ "ДПЗКУ".

Директор департаменту фінансово-кредитної політики Баграт Ахіджанов інформував про фінансову підтримку галузі АПК у 2016 році. Програми державної підтримки передбачають 350 млн грн. З них 300 млн грн. – для здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами та 50 млн грн. – для програми підтримки галузі тваринництва (на часткове відшкодування вартості закуплених племінних телиць та нетелів).

Баграт Ахіджанов повідомив, що на підтримку фермерських господарств із спеціального фонду цьогоріч виділили 15,8 млн грн, проте цю суму планують збільшити до 32,8 млн грн за рахунок залишкових коштів.

Окрім того, державні підприємства підтримуватимуть агровиробників шляхом форвардних та спотових закупівель.

Своєю чергою, директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко проінформував про проблемні питання галузі агропромислового розвитку Волині. Зокрема, питання посіву гречки та жита на постійному контролі в аграрному відомстві, а Комплексною програмою розвитку галузі АПК на 2016-2020 роки передбачена дотація сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам за посів жита та гречки. Юрій Горбенко зауважив, що цьогоріч на Волині гречки буде засіяно як мінімум на 30 відсотків більше, аніж минулого року.

Також він повідомив, що в області гостро постало питання орендної плати за землі сільськогосподарського призначення на рівні не менше 8 відсотків, яку рекомендує Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру. Очільник головного аграрного відомства Волині підкреслив, що суму державної підтримки шляхом здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами необхідно збільшити, адже, відповідно до поданих заявок, усі аграрії не зможуть скористатися допомогою.

Надрукувати
мітки:
коментарів