Поділитись:

Назвали найпопулярніший автомобіль на Волині

Понеділок, 22 квітня 2019, 19:35

У першому кварталі в Україні було реалізовано і зареєстровано 18,3 тис. нових легкових автомобілів, а бестселером національного ринку заслужено став компактний кросовер KIA Sportage, свій вибір на якому зупинили 1 169 покупців.

Про це інформує Укравтопром. 

Другим за кількістю реалізованих примірників став ще один компактний SUV – RENAULT Duster, в його заліку 1 151 реєстрація за три місяці.

Ще один кросовер – TOYOTA RAV-4 – став третім в загальноукраїнському рейтингу ринку нових легкових автомобілів з результатом 793 авто.

Найбільшим регіональним ринком в Україні традиційно залишається місто Київ, прописку в якому за підсумками перших трьох місяців 2019 року одержала третина реалізованих в країні нових легкових машин.

На другому місці Дніпропетровська область, де було реалізовано 7,2 % нових авто.

Київська область, яка охопила 7 % ринку нових легкових автомобілів, посіла третє місце.

Також до п’ятірки найбільших регіональних ринків увійшли Харківська (6,9 %) та Одеська (6 %) області.

Підводячи підсумки кварталу, в Укравтопромі оголосили й лідерів регіональних ринків.

Бестселер українського ринку KIA Sportage здобув перемогу відразу в десяти областях: Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Харківській і Херсонській.

RENAULT Duster також очолив рейтинги десяти областей: Вінницької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської.

У двох областях – Тернопільській і Чернівецькій – переміг кросовер TOYOTA RAV-4.

Вибором, що вибивається із загального тренду, відзначилася Волинська область, де найбільший попит в першому кварталі мав автомобіль PEUGEOT 301, що посідає на українському ринку нових легкових автомобілів лише 33 місце зі 143 реєстраціями.

А ось Київ проголосувала за RENAULT Logan, саме ця бюджетна модель Рено з січня по березень отримала найбільшу кількість київських реєстраційних номерів. Для довідки, в загальноукраїнському рейтингу ця модель посіла четверте місце з результатом 755 шт.

У Закарпатській області найбільше симпатій дісталося автомобілю, збірка якого здійснюється під Ужгородом – SKODA Octavia. У національному рейтингу Октавія з обсягом реалізації в 499 авто розташована на сьомому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 автомобілів, які купували українці у березні

Надрукувати
мітки:
коментарів