Поділитись:

Волинські фіскали перевірять аграріїв

Понеділок, 03 червня 2019, 14:02
Волинські фіскали перевірять аграріїв

Під час операції «Урожай-2019» волинські фіскали перевірятимуть факти нелегального працевлаштування в аграрній сфері.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Контроль за виплатою реальної зарплати, виявлення та легалізації найманих працівників в аграрному секторі і залучення до декларування доходів осіб, які надають послуги з обробітку землі власною технікою, – такі завдання виконуватимуть волинські фіскали в рамках операції «Урожай-2019».

«Отож, ми вже ініціювали створення спеціальних робочих груп, до складу яких увійшли представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, інших контролюючих структур з тим, щоб забезпечити якісний контроль за використанням земельних ділянок та дотримання законодавчих вимог і сплату податків особами, які фактично здійснюють господарську діяльність, отримують доходи, але не сплачують податки», – наголошує перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Як підкреслив посадовець, окреме питання, яке фіскали досліджуватимуть максимально ретельно, – правильність і повнота сплати орендної плати за землю, особливо фермерськими господарствами і фізичними особами-підприємцями.

«На жаль, маємо факти, коли окремі особи обробляють з комерційною метою земельні ділянки понад обсяги, передбачені для ведення особистого селянського господарства, тобто більше 2 гектарів. Здійснення діяльності в аграрному бізнесі за таких умов передбачає інші умови оподаткування та
залучення найманих працівників, які повинні отримувати легальну зарплату з відповідними відрахуваннями до бюджетів. Ми просимо представників аграрного бізнесу дослухатися до позиції ДФС, належним чином обліковувати ресурси, які використовуються, сплачуючи податки і дбаючи про права своїх найманих працівників, інтереси громади і держави», – підсумував Віталій Чуй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіційні працівники поповнили бюджети Волині на 600 мільйонів гривень

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
08 листопада 2023
10 жовтня 2023