Поділитись:

Федір Добронравов зі «Сватів» зник із «чорного списку» небезпечних осіб

П'ятниця, 14 червня 2019, 18:46
Федір Добронравов зі «Сватів» зник із «чорного списку» небезпечних осіб

Російського актора серіалу «Свати» Федора Добронравова забрали із переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Оновлений список опублікували на сайті Міністерства культури України.

Як пише Українська правда, у Міністерстві культури пояснили, що актор виведений відповідно до рішення суду, яким Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну і дозволили знову ретрансляцію фільмів з його участю.

«У цьому конкретному випадку ми отримали ухвалу суду, яка набула чинності, і ми, виконуючи закон і рішення суду, скасували наказ про включення Добронравова в список осіб, що загрожують національній безпеці України», – зазначила речниця Мінкульту Юлія Даценко.

«З 2014 року, коли почалася російська агресія щодо України, було випрацювано чіткі механізми, за якими ми діємо. Ми отримуємо лист від СБУ і вносимо в цей список. Ми не обговорюємо рішення СБУ: це їхня компетенція і їхнє повноваження. У зворотньому випадку – процедура та сама», – зазначила вона також.

Загалом в цьому списку зараз 147 прізвищ діячів культури. Цікаво, що в ньому присутній, наприклад, Йосип Кобзон, який помер у серпні 2018 року. На уточнювальне запитання УП в Мінкульті пояснили, що в цьому випадку, очевидно, процедура (включення/виключення) повинна бути така ж, і пообіцяли уточнити це питання у юристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каналу «1+1» можуть заборонити показувати серіал «Свати»

Надрукувати
мітки:
коментарів