Поділитись:

Як театру "ГаРмИдЕр"вдалося виграти 10 тисяч доларів

П'ятниця, 02 серпня 2019, 17:00
Як театру «ГаРмИдЕр»вдалося виграти 10 тисяч доларів

Луцька театральна студія "ГаРмИдЕр" уже скоро матиме нову артлокацію. Саме їхня ідея реновації старого ангара у місце для мистецтва була найкращою у конкурсі на визначення головної проблеми міста та створення власного проєкту, який допоможе цю проблему вирішити. 23 представники громадських організацій Луцька взяли участь у цьому конкурсі.

Як вдалося перемогти та як проходив сам конкурс, у коментарі ІА "Конкурент" розповіла директорка альтернативного інтеграційного мистецького простору «ГаРмИдЕр ангар-stage» Ольга Валянік. 

Як театру «ГаРмИдЕр»вдалося виграти 10 тисяч доларів

Проєкт називається «ГаРмИдЕр ангар-stage» – це альтернативний мистецький інтеграційний простір. У планах – реновація старого австрійського ангара під сучасний мистецький культурний простір. На ремонт ангара "ГаРмИдЕр" отримав фінансування у сумі 10 тисяч доларів від фонду "Глобального миру та розвитку". Уже в жовтні планують розпочати роботу.

"Конкурс відбувався у три етапи. У першому – подача самого проєкту. Організатори обрали тих, хто, на їхню думку, мав право брати учать у конкурсі далі. Другий етап – пітчинг, тобто захист проєктів, де збирали кошти. Пройшли у фінал ті, хто зібрав найбільше. Четверту команду добирали за допомогою інтернет-голосування. Ми перемогли саме в інтернет-голосуванні і так потрапили до фіналу. На жаль, нам не вдалося зібрати достатню кількість коштів для того, щоб пройти у фінал", – розповідає керівниця проєкту.

Переможців визначали у студії 12 каналу. Кожна з чотирьох команд мала по три хвилини для захисту свого проєкту перед телекамерами та суддями.  

"Уже 15 років існує наша театральна студія "ГаРмИдЕр", і ми давно йшли до того, що нам потрібен окремий мистецький простір. Не тільки нам, а й усьому Луцьку. Така ідея народилася дуже давно. І насправді ми хотіли це зробити, незалежно від конкурсу і перемоги. Все одно ми йшли б далі до здійснення своєї мрії. А конкурс став таким маленьким трампліном, який дозволив нам все ж таки наблизитися до реалізації цієї ідеї. Перемогу вдалося здобути завдяки зусиллям команди, яка 15 років клято працювала над різними мистецькими штуками в Луцьку", – каже Ольга Валянік.

Загалом сам проєкт розпочався у травні з колаборації між американським благодійним фондом «Глобального миру та розвитку» і NGO Youth Platform \ ГО "Молодіжна Платформа". До участі були допущені ініціативи, що стосувалися цілей сталого розвитку тисячоліття ООН.

У фінал вийшли три ініціативи. Серед них – створення в Луцьку Центру середньовічної культури від "Айна Бера Луцьк", Центру іпотерапії "Ромашка" (Громадська організація "Сильні діти"), розвиток у Луцьку незалежного міського радіо із заснуванням медіашколи "Луцьке радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024