Поділитись:

На Волині судитимуть чиновника за "земельну" аферу

Субота, 04 червня 2016, 15:49
На Волині судитимуть чиновника за «земельну» аферу

На Волині поліція скерувала до суду кримінальне провадження відносно керівника одного з районних відділів держземагенства.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області завершили досудове розслідування та скерували до суду кримінальне провадження, відкрите за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкції статей передбачають, зокрема, позбавлення волі на строк від трьох до шести років і штраф від 85 тис. до 170 тис. грн, – повідомили в прес-службі ГУНП у Волинській області.

Нагадаємо, що співробітники Управління захисту економіки у Волинській області викрили незаконну діяльність керівника одного із районних відділівДержземагентства в області. Внаслідок його незаконних дій в приватну власність передали 2 га. земель природно-заповідного фонду, завдавши інтересам держави збитків на понад 130 тис. грн..

Поліція в ході досудового розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України встановила, що керівник одного із відділів Держземагентства склав і видав завідомо неправдиві офіційні документи внаслідок чого в приватну власність було незаконно передано 2 га. землі в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення "Озерянський" в Турійському районі. Зокрема, держслужбовець при підготовці матеріалів та подачі їх до Головного управління Держземагентства у Волинській області приховав факт віднесення земельної ділянки до об'єкту природно-заповідного фонду.

Поліція встановила, що керівник відділу склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи – довідки про правовий статус, кількісні та якісні характеристики земельної ділянки про відсутність в межах зазначених ділянок об'єктів природно-заповідного фонду, а також підписав та видав офіційні документи: умови відведення, довідку про правовий статус, кількісні та якісні характеристики земельної ділянки ситуаційну схему, кадастровий план та викопіювання з чергового кадастрового плану.

Внаслідок таких протиправних дій був виданий наказ Головного управлінняДержземагенства у Волинській області на підставі якого незаконно передали у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею 2 га. за межами населених пунктів у межахзагальнозоологічного заказника "Озерянський". Також було видано свідоцтво на право власності, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам - матеріальні збитки на загальну суму понад 130 тис. грн..

Зловмиснику було оголошено про підозру в скоєні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і ч.1 ст. 366( Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Також судом обрано запобіжний захід – особисте зобов'язання.

Разом з тим, в ході оперативного супроводження зазначеного кримінального провадження, працівники Управління захисту економіки у Волинській області вжили комплекс заходів щодо забезпечення відшкодування завданих матеріальних збитків злочинними діями правопорушника, шляхом накладення арешту на його майно на загальну суму в розмірі 470 тис. грн.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом відносно керівника одного із районних відділів Держземагентства поліція скерувала на розгляд доТурійського районного суду Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів