Поділитись:

Гомосексуалісти мають право на "мільйонні марші", але для мене це збочення, – волинський нардеп

Неділя, 12 червня 2016, 14:15
Гомосексуалісти мають право на «мільйонні марші», але для мене це збочення, – волинський нардеп

Ігор ГузьІгор Гузь

Нардеп від Волині Ігор Гузь вважає, що гомосексуалісти мають право на самовираження та "мільйонні марші", однак він на боці тих, хто вважає нетрадиційну сексуальну орієнтацію збоченням.

Про це народний обранець написав на своєму фейсбуці у неділю, 12 червня.

Як заявив депутат, кожна людина вправі обирати свою сексуальну орієнтацію, так само як і кожен може вважати гомосексуалізм збоченням, або навпаки відстоювати його.

"Кожна людина має право вважати гомосексуалізм збоченням. Просто збоченням… Так вважає будь-яка християнська церква і власне по замовчуванню повинен вважати кожен християнин. Якщо він є справжнім християнином або ж прагне ним бути. І так вважаю я. Це моє право", – каже Ігор Гузь.

Однак додає, що кожен гомосексуаліст, і той хто йому співчуває, має право боротися за своє право йти мільйонними маршами.

На думку нардепа, ті, хто вважає нетрадиційну орієнтацію збоченням, мають право боротися і відстоювати свої інтереси.

"Хтось буде це робити з петардою в руках, хтось лекцією для молоді, хтось пишучи статтю чи знімаючи репортаж, хтось просто молитвою. Мені по дорозі з цими людьми", – твердить депутат.

Окрім цього, депутат згадав досвід країн-сусідів, які входять до ЄС.

"Ми йдемо до Європи і рано чи пізно ми туди прийдемо. Дійсно в кожній країні ці дискусії були гарячими. Хтось "здався", а хтось як Польща та ряд інших східноєвропейських країн опираються. Поки опираються. Я хочу бути разом з останніми. Я хочу аби моя країна спиралася на інші світоглядні цінності які формувалися віками нашими предками і не піддавалася на пагубні впливи західного світу", – висловлює позицію депутат.

"p.s. Так, це пише заступник голови комітету у закордонних справах українського парламенту. Мені до лампочки, що з цього приводу скажуть "десь там", але мені не до лампочки в якій країні я буду жити "десь тут", – підсумував народний обранець.

Як відомо, у 12 червня ЛГБТ-спільнота провела у Києві так званий "Марш рівності", в якому взяло участь близько 500 осіб. Були й люди, які прийшли мирно висловити свій протест. Всього протягом заходу поліція затримала близько 50 чоловік.

Надрукувати
мітки:
коментарів