Поділитись:

Волинянин два роки не платитиме за світло, бо "здав" злодіїв

Вівторок, 12 листопада 2019, 13:11

У Горохівському районі викрили двох місцевих жителів, які задля матеріальної наживи пошкодили опору лінії електропередачі.

Людину, яка допомогла поліції розкрити злочин, у ПрАТ «Волиньобленерго» нагородили дворічною передоплатою електричної енергії, – повідомляє пресцентр підприємства.

За допомогою інструментів зловмисники демонтували та вкрали два металеві швелери завдовжки 12 м із електроопори ВЛ-35 кВ Горохів-2-ЛМЗ №27. Нацполіція затримала крадіїв місці злочину, стосовно них уже відкрили кримінальне провадження. Вони нестимуть матеріальну відповідальність та передбачене Кримінальним кодексом України покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.

ПрАТ «Волиньоблененерго» нагородило людину, яка допомогла розкрити злочин, дворічною передоплатою споживання його домогосподарством електричної енергії. 

Завдаючи шкоду електрообладнанню, злодії наражають на небезпеку і своє життя, і життя інших людей, до того ж можливе пошкодження побутових електроприладів та виникнення пожеж. Такі крадіжки спричиняють суттєво більше збитків, ніж очікуваної вигоди. Адже відновлення пошкодженої електроопори займає чимало часу та ресурсів.

За кожним фактом умисного пошкодження електрообладнання ПрАТ «Волиньобленерго» спільно з працівниками поліції проводить розслідування. Оскільки будь-яке втручання в електропостачання населених пунктів розцінюється як замах на енергобезпеку області.

Енергетики закликають волинян разом подолати злочини на енергооб’єктах. Тому, хто попередить про крадіжку електроенергії, електрообладнання чи оливи з трансформаторних підстанцій або повідомить про злочин і вкаже на винуватців, обіцяють винагороду й цілковиту анонімність.

Якщо ви помітили обірвані дроти на лініях електропередач або відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи із демонтажу ліній електропередач або пошкодження обладнання трансформаторної підстанції сторонніми особами, негайно повідомляйте до ПрАТ «Волиньобленерго» за номером телефону 0-800-21-01-31 або національну поліцію за номером 102 (дзвінки безплатні).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів