Поділитись:

"Мажорні" аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

П'ятниця, 15 листопада 2019, 17:45
«Мажорні» аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

Легкості, з якою деяким водіям вдається вийти сухими з води в разі ДТП, залишається тільки дивуватися. Киянка Надія Рагозіна за рік встигла двічі стати винуватицею ДТП, а також попастися на водінні в стані сп'яніння.

Проте дівчина продовжує роз'їзджати Києвом, – пише "Обозреватель". 

Дивна тяганина

Раніше ми розповідали, як Рагозіна влітку 2018 року на "Audi TT" влаштувала жахливу аварію з декількома авто у Києві. Суд тоді закрив справу, оскільки поліція направила матеріали в акурат на наступний день після закінчення тримісячного терміну притягнення до адмінвідповідальності.

13 червня 2019 року Рагозіна потрапила в нову ДТП. Перебуваючи за кермом "Lexus ES 350", вона здавала назад і зіткнулася з авто "Hyundai Tucson". Сталося це на вул. Ернста у Солом'янському районі. Не чекаючи поліції, водійка покинула місце пригоди.

У Реєстрі судових рішень вказувалося, що обставин, які обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, не встановлено. Можливо, рішення було б дещо іншим, якби водійка понесла покарання за попередню свою ДТП.

У результаті Рагозіну оштрафували на 340 грн. 

Адвокат постраждалого Володимир Місечко розповів, що оплатити компенсацію збитку Рагозіна відмовилася.

"Я намагався з нею говорити. Не така вже велика сума збитку – біля п'яти тис. грн. Спочатку Надія погоджувалася, але потім пішла у відмову", – розповів він.

Через два дні після ДТП поліція, зі слів Місечка, затримала Надію Рагозіну, яка управляла авто у стані сп'яніння.

За даними Реєстру судових рішень, сталося це знову-таки на вул. Ернста. У водійки на момент управління авто було порушення мови і координації рухів, зіниці очей не реагували на світло.

«Мажорні» аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

"Від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння, в установленому законом порядку, водійка відмовилася", – зазначалося в Реєстрі.

Те, що за кермом була Надія Геннадіївна Рагозіна, підтверджують дані порталу "Судова влада України".

«Мажорні» аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

Поліція склала протокол і, відповідно до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Надію повинні були позбавити прав на рік і оштрафувати на 10,2 тис. грн. Але... суд закрив справу "у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення".

Зазначимо, що матеріали зайшли в суд 20 червня, сам випадок стався 15 червня. Суд розглянув справу аж 18 жовтня, тобто через чотири місяці. Чому через стільки часу – неясно.

«Мажорні» аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

Тато – бізнесмен

Володимир Місечко вважає такий стан справ неприпустимим.

"Це кричущий момент. Не можна так чинити з тими, хто їздить у стані сп'яніння", – зазначив він. 

Батько дівчини Геннадій Рагозін – бізнесмен. Журналісти пов'язували його з компаніями "Ареко" та "Інкла-Київ", які з НАЕК "Енергоатомом" "розпиляли" 16 млн грн.

Історія "подвигів" Надії Рагозіної – лише один із численних прикладів "мажорних ДТП". Найсумніше, що в подібних випадках правоохоронна система нерідко включає "сплячий режим" і винуватець уникає відповідальності, навіть якщо є загиблі.

«Мажорні» аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

Зазначимо, що за 10 місяців 2019 року в Україні трапилося 122 354 ДТП. У результаті аварій загинуло 2 716 осіб і постраждали 26 739.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів