Поділитись:

"Мажорні" аварії: як водії в Україні уникають кари (фото)

П'ятниця, 15 листопада 2019, 17:45

Легкості, з якою деяким водіям вдається вийти сухими з води в разі ДТП, залишається тільки дивуватися. Киянка Надія Рагозіна за рік встигла двічі стати винуватицею ДТП, а також попастися на водінні в стані сп'яніння.

Проте дівчина продовжує роз'їзджати Києвом, – пише "Обозреватель". 

Дивна тяганина

Раніше ми розповідали, як Рагозіна влітку 2018 року на "Audi TT" влаштувала жахливу аварію з декількома авто у Києві. Суд тоді закрив справу, оскільки поліція направила матеріали в акурат на наступний день після закінчення тримісячного терміну притягнення до адмінвідповідальності.

13 червня 2019 року Рагозіна потрапила в нову ДТП. Перебуваючи за кермом "Lexus ES 350", вона здавала назад і зіткнулася з авто "Hyundai Tucson". Сталося це на вул. Ернста у Солом'янському районі. Не чекаючи поліції, водійка покинула місце пригоди.

У Реєстрі судових рішень вказувалося, що обставин, які обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, не встановлено. Можливо, рішення було б дещо іншим, якби водійка понесла покарання за попередню свою ДТП.

У результаті Рагозіну оштрафували на 340 грн. 

Адвокат постраждалого Володимир Місечко розповів, що оплатити компенсацію збитку Рагозіна відмовилася.

"Я намагався з нею говорити. Не така вже велика сума збитку – біля п'яти тис. грн. Спочатку Надія погоджувалася, але потім пішла у відмову", – розповів він.

Через два дні після ДТП поліція, зі слів Місечка, затримала Надію Рагозіну, яка управляла авто у стані сп'яніння.

За даними Реєстру судових рішень, сталося це знову-таки на вул. Ернста. У водійки на момент управління авто було порушення мови і координації рухів, зіниці очей не реагували на світло.

"Від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння, в установленому законом порядку, водійка відмовилася", – зазначалося в Реєстрі.

Те, що за кермом була Надія Геннадіївна Рагозіна, підтверджують дані порталу "Судова влада України".

Поліція склала протокол і, відповідно до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Надію повинні були позбавити прав на рік і оштрафувати на 10,2 тис. грн. Але... суд закрив справу "у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення".

Зазначимо, що матеріали зайшли в суд 20 червня, сам випадок стався 15 червня. Суд розглянув справу аж 18 жовтня, тобто через чотири місяці. Чому через стільки часу – неясно.

Тато – бізнесмен

Володимир Місечко вважає такий стан справ неприпустимим.

"Це кричущий момент. Не можна так чинити з тими, хто їздить у стані сп'яніння", – зазначив він. 

Батько дівчини Геннадій Рагозін – бізнесмен. Журналісти пов'язували його з компаніями "Ареко" та "Інкла-Київ", які з НАЕК "Енергоатомом" "розпиляли" 16 млн грн.

Історія "подвигів" Надії Рагозіної – лише один із численних прикладів "мажорних ДТП". Найсумніше, що в подібних випадках правоохоронна система нерідко включає "сплячий режим" і винуватець уникає відповідальності, навіть якщо є загиблі.

Зазначимо, що за 10 місяців 2019 року в Україні трапилося 122 354 ДТП. У результаті аварій загинуло 2 716 осіб і постраждали 26 739.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів