Поділитись:

Олександр Котис розповів, з чого розпочне "охорону" спадщини Луцька

Неділя, 24 листопада 2019, 08:10
Олександр Котис розповів, з чого розпочне «охорону» спадщини Луцька

Новопризначений очільник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис розповів, що почне роботу з реставрації дверей.

Проте, зауважив, що насамперед є дуже багато паперової роботи, – розповів він газеті "День". 

"Є програма реставрації дверей. А загалом робота відбувається не від об'єкта до об'єкта, тут більше паперової роботи. Щодо пам'яток, зверну увагу передусім на забудову кінця ХІХ - початку ХХ століть. Треба підписати охоронний договір на будинок колишньої Центральної каси спілок (Кривий Вал, 28)", – розповів Олександр Котис. 

Нагадаємо: Краєзнавець і журналіст Олександр Котис став начальником відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради 21 листопада. Натомість попередній очільник відділу Петро Троневич тепер буде заступником Олександра Котиса. 

До слова, торік у фейсбуці запустили флешмоб із хештегом #збережіть_двері, учасники якого закликали не знищувати унікальні старовинні двері на вулиці Словацького, 1. Згодом у Луцькій міській раді ухвалили програму реставрації історичних вхідних дверей та вікон будинків у місті Луцьку на 2019-2020 роки "Автентичний Луцьк". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024