Поділитись:

На Волині викрили масштабну оборудку із землею за 14 мільйонів

Вівторок, 21 червня 2016, 14:58
На Волині викрили масштабну оборудку із землею за 14 мільйонів

На Волині правоохоронці виявили оборудку із землею. Приватна фірма фактично взяла в оренду землю коледжу, вартістю 14 мільйонів гривень, не сплачуючи орендної плати.

У січні Володимир-Волинський агротехнічний коледж уклав договір з ТОВ "Агросвіт-Волинь" про надання послуг, пов'язаних із навчальним процесом, – передає ІА ZIK.

Такі ж договори укладалися між організаціями щороку, починаючи з 2013 року.

Коледж, який має в постійному користуванні земельні ділянки в селі Житані, віддав їх (на папері – 144 га, а насправді – усі 264) в користування акціонерному товариству задля вирощування пшениці. При цьому учні мали брати активну участь в цій роботі, здобуваючи практичні професійні знання. Частину вирощеного урожаю ТОВ "Агросвіт" також зобов'язувалося передати навчальному закладу.

З'ясувалося ж, що насправді жодної участі роботах учні коледжу не беруть. Товариство просто вирощує пшеницю на всій площі ділянок, фактично орендуючи землю й при цьому не сплачуючи орендної плати за ділянки, передавати які в оренду навчальний заклад не мав права. Жодних грошових розрахунків, передбачених договором, сторони теж не здійснюють.

"Договір містить усі ознаки вдаваного правочину, не спрямованого на настання реальних правових наслідків", – заявили у прокуратурі.

Тож прокурор звернувся до суду із позовом про визнання договору недійсним та вимогою звільнити землю площею 264 га вартістю 14 млн грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18
10:35