Поділитись:

Ексначальник митного посту "Луцьк" "заробив" консультаціями на елітний автопарк (відео)

Вівторок, 18 лютого 2020, 17:38
Ексначальник митного посту «Луцьк» «заробив» консультаціями на елітний автопарк (відео)

Родина в.о. начальника Чорноморської митниці Олександра Щуцького, який колись очолював митний пост "Луцьк", протягом останніх 10 років володіла рядом люксових авто. Але при цьому відповідних доходів на їх придбання у членів родини журналістам знайти не вдалося.

Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової, Марини Ансіфорової та Валерії Іванової для телепрограми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

BENTLEY CONTINENTAL,  BMW X5, AUDI 8N TT, MERCEDES-BENZ GLE 320,  MERCEDES-BENZ GL 350, MERCEDES-BENZ GL 550, RANGE ROVER та водний катер щонайменше за 20 тисяч доларів були в різний час записані на батька, брата та дружину митника.

До приходу на митницю Олександр Щуцький також працював на держслужбі  – начальником управління забезпечення ДСНС та у Мінекономрозвитку. Між цими роботами мав кількарічну паузу, але в цей період не сплатив до бюджету жодної копійки податків.

У інтерв’ю Олександр Щуцький спочатку запевняв, що на майно заробив, працюючи на приватний бізнес, але після питання про податки, заявив, що ці 5 років був безробітним, і займався лише бізнес-консультаціями. 

Відповідно до декларації Олександра Щуцького, якраз за “консультаційні послуги” він отримав по 140 тисяч гривень від двох осіб – Михайла Апостола та  Віталія Коваля

Апостол – заступник міністра внутрішніх справ, благодійні фонди якого підозрюють у ввезенні комерційних товарів під виглядом гуманітарної допомоги через митницю. Коваль же очолював компанію ТОВ  “Інвесттрейдсервіс”, яка фігурує у кримінальному провадженні щодо підробки податкових декларацій, задля ухилення від сплати реальних податків на митниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів