Поділитись:

Медзаклади, спецбригади і препарати: чи готова Волинь до боротьби з коронавірусом

Вівторок, 25 лютого 2020, 15:49

Заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА Валентин Вітер заявив, що на Волині не фіксували жодного випадку зараження коронавірусом. Своєю чергою область готова до боротьби із недугою. 

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради. 

Натомість в 2020 році на грип інших типів захворіло 75 волинян (торік було 12). Цьогоріч хвороба локалізована в Горохівському, Луцькому, Володимир-Волинському, Маневицькому, Ківерцівському районах та в обласному центрі Волині. Також два зареєстровані випадки захворювання на грип типу А (H1). Зокрема, захворіла дитина 10 років у Маневицькому районі та 49-річна жінка, яка померла від ускладнень хвороби.

Зі слів Валентина Вітра, в області розроблено комплексний план готовності та реагування під час епідемічного сезону. Для надання медичної допомоги хворим на ГРВІ та грип в області розгорнуто 338 інфекційних ліжок. Частина інфекційних відділень райлікарень має боксовані ліжка.

Також визначено заклади охорони здоров’я для госпіталізації осіб з підозрою гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Такими закладами є обласна інфекційна лікарня та перинатальний центр для вагітних жінок та породіль. У визначених закладах наявні противірусні препарати таміфлю та антибіотики.

Також створено дві бригади екстреної медичної допомоги для перевезення таких хворих, які укомплектовані необхідними засобами індивідуального захисту. Розроблено алгоритми дій при виявлені особи, яка відповідає визначенню 2019-пСоV та рекомендації для населення.

Заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА Валентин Вітер розповів, що в області є засоби індивідуального захисту, необхідні для роботи з пацієнтами з підозрою на коронавірус. Йдеться про одноразові ізоляційні халати (35), респіратори класу захисту FFP2 і вище (200), захисні окуляри та щитки (45), рукавички медичні нітрилові (7 тис.) та маски медичні (97 тис.)

13 лютого створили тимчасову обласну протиепідемічну комісію.

Депутат облради Володимир Дибель, який очолює Любомльське ТМО рекомендував профільному управлінню ОДА звернути більше уваги на ситуацію в прикордонних районах. Він застерігає, що, оскільки коронавірус досяг Європи, потрібно належним чином забезпечити всіма засобами захисту прикордонні та митні служби, а також розробити для них чіткий алгоритм дій при виявленні хворих з подозрою на коронавірус.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук запропонував провести в області наради за участю голів РДА з чіткими вказівками щодо координації дії у випадку надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів