Поділитись:

Смачний карантин: суп з молодою кропивою від шеф-кухаря Хазіпова

Вівторок, 31 березня 2020, 10:20
Смачний карантин: суп з молодою кропивою від шеф-кухаря Хазіпова

Відомий волинський шеф-кухар Юрій Хазіпов продовжує розповідати читачам "Конкурента" про страви, які можна приготувати під час карантину. 

Цього разу він пропонує вашій увазі суп з молодою кропивою

"Цю страву можна варити, як звичайний зелений борщ. Але я взявся за рибний суп, оскільки в моїй морозильній камері залишилися риб'ячі голови та хвости. Окрім цього, виїхавши за місто, знайшов молоду кропиву, аромат якої я дуже люблю", – зазначив кухар. 

Смачний карантин: суп з молодою кропивою від шеф-кухаря Хазіпова

Інгредієнти:

  • риб'ячі голови та хвости
  • кропива
  • картопля
  • перлова крупа
  • цибуля
  • морква
  • лавровий лист
  • корінь петрушки

Смачний карантин: суп з молодою кропивою від шеф-кухаря Хазіпова

Приготування. Моркву, цибулю та корінь петрушки (попередньо очищені) нарізаємо та заливаємо водою. Варимо, додавши духмяний і чорний перець. Проваривши овочі, добавляємо риб'ячі голови (заздалегіть видаліть зябра) та хвости, які теж проварюємо.

Потім виймаємо відварену рибу, розділяємо на м'ясо та відходи, викидаємо овочі та проціджуємо бульйон. У проціджений бульйон додаємо перлову крупу ("люблю густину, яку вона надає в супах, це нагадує консистенцію бульйону з акулячих плавців", – каже Юрій Хазіпов). Знову додаємо моркву та цибулю, картоплю. Варимо. Додаємо рибу. 

Бланшуємо листя кропиви (на одну хвилину заливаємо гарячою водою, потім – холодною), нарізаємо та додаємо в суп.

Раніше Юрій Хазіпов розповів, як приготувати корисний гарбузовий суп

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів