Поділитись:

Жителі Заборольської ОТГ перекрили дорогу, бо не хочуть приєднуватися до Луцька

П'ятниця, 29 травня 2020, 15:20
Жителі Заборольської ОТГ перекрили дорогу, бо не хочуть приєднуватися  до Луцька

Жителі Заборольської ОТГ, депутати, голова громади перекрили дорогу у Заборолі.

Акцію протесту організували 29 травня, – інформує Суспільне. 

Люди у масках ходять пішоходним переходом. Акція відбувається у межах Всеукраїнської акції, – розповів голова Асоціації ОТГ Волині В'ячеслав Католик. 

Жителі Заборольської ОТГ перекрили дорогу, бо не хочуть приєднуватися  до ЛуцькаЖителі Заборольської ОТГ перекрили дорогу, бо не хочуть приєднуватися  до Луцька

Як йдеться на сайті Асоціації ОТГ, біля Кабінету Міністрів України та Офісу Президента України пройшла мирна масова акція, до якої долучились громади з усієї України щодо захисту законних прав та інтересів об’єднаних територіальних громад, які за розпорядженнями Уряду про затвердження перспективних планів формування території громад областей планують ліквідувати.

"Примусове приєднання є недопустиме, це суперечить ст.5 Європейської Хартії місцевого самоврядування! Виключно за згодою громади. Ми закликаємо Кабінет Міністрів переглянути перспективні плани формування території громад областей і дати шанс на подальший розвиток діючим ОТГ", – наголосив Голова Асоціації ОТГ Олександр Корінний.

Нагадаємо: раніше жителі Заборольської ОТГ записали відеозвернення до президента  з проханнім дати їм право голосу. До цього жителі Княгининівської ОТГ також організовували флешмоб на знак протесту проти приєднання до Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18
10:35
29 квітня 2024