Поділитись:

У Німеччині хочуть заборонити залишати собак наодинці на цілий день

П'ятниця, 21 серпня 2020, 03:16
У Німеччині хочуть заборонити залишати собак наодинці на цілий день

У Німеччині депутати пропонують ухвалити закон, що зобов'яже власників домашніх тварин не залишати їх наодинці на цілий день.

Про це пише "Суспільне".

"Собаки - не пухнасті іграшки. І їхні потреби мають братися до уваги", - наголосили міністерка продовольства та сільського господарства Німеччини Юлія Клекнер.

У країні як домашніх тварин утримують приблизно 9 мільйонів собак. Окрім того, господарям хочуть заборонити тримати тривалий час собак на прив'язі, однак на який саме час - наразі не уточнюється.

Документ також має взяти під контроль розвідників собак. Зокрема, їм дозволять доглядати лише за трьома самками з цуценятами одночасно. У законопроєкті також можуть прописати мінімальну площу та максимальну температуру необхідну для утримання та перевезення тварин.

Водночас, за словами представників Німецької асоціації собак, єдині правила для утримання собак - це добре, однак їх неможливо виконати. Наприклад, законопроєкт вимагає, щоб собак вигулювали мінімум годину на день. Але на тривалість прогулянки впливають вік, порода та стан здоров'я собак.

При цьому, як відзначили у міністерстві продовольства та сільського господарства, законопроєкт призначений саме для регуляції роботи собаківників, про те, що поліцейські перевірятимуть як часто людина вигуляла собаку наразі не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів