Поділитись:

Вчені розповіли, скільки хвилин вправ компенсують день без руху

Понеділок, 30 листопада 2020, 00:30
Вчені розповіли, скільки хвилин вправ компенсують день без руху

Міжнародна команда дослідників встановила, що 30-40 хвилин інтенсивної або помірної фізичної активності в день можуть протидіяти негативному впливу від 10 годин сидіння на місці.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на видання Science Alert, робота вчених заснована на аналізі дев'яти попередніх досліджень – в цілому в них взяли участь 44 370 осіб. Всі вони носили фітнес-браслети. З'ясувалося, що чим менше людина витрачає часу на фізичну активність, тим вище ймовірність її передчасної смерті. А ті, хто витрачав на вправи хоча б по 30-40 хвилин в день живуть стільки ж, скільки люди, які ведуть активний спосіб життя.

"Ці рекомендації дуже своєчасні, враховуючи, що ми перебуваємо в розпалі глобальної пандемії, яка змушує людей надовго залишатися в приміщенні і сприяє зростанню малорухливої поведінки", – каже дослідник фізичної активності і здоров'я населення Еммануель Стаматакіс з Сіднейського університету в Австралії.

Попри те, що він не брав участь у дослідженні, вчений наголосив, що зовсім не обов'язково в цей час займатися саме спортом. Робота в саду, прибирання, катання на велосипеді або швидка ходьба – все це теж знижує ризик ранньої смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів