Поділитись:

Україна отримає $300 мільйонів для допомоги малозабезпеченим сім'ям

Неділя, 13 грудня 2020, 23:21
Україна отримає $300 мільйонів  для допомоги малозабезпеченим сім'ям

Світовий банк виділив позику для України у розмірі  300 млн доларів для допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Ці кошти дозволять не допустити потрапляння 1 млн українців за межу бідності через пандемію COVID-19. Про це пише "Укрінформ".

За прогнозами Світового банку, через наслідки пандемії рівень бідності в Україні може зрости на 4%, сягнувши до кінця 2020 року близько 23%. Виділені кошти допоможуть Україні профінансувати нагальні заходи у сфері соціального захисту з подолання наслідків пандемії, які передбачають екстрені грошові виплати тим громадянам і домогосподарствам, які втратили роботу чи джерела доходу внаслідок карантину. Виплати сім’ям з низьким рівнем доходу здійснюватимуться за чинною програмою державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

«У ці скрутні часи підтримка, яка надається Україні Світовим банком для захисту малозабезпечених громадян, які серйозно постраждали внаслідок спалаху COVID-19, є потужною протидією бідності», — заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

На його думку, заходи соціального захисту, на забезпечення реалізації яких надається нова позика, «допоможуть уряду України профінансувати програми соціальної допомоги, що мають на меті вберегти близько 1 мільйона українців від потрапляння за межу бідності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів