Поділитись:

Старостинський скандал: голова громади на Волині не хоче призначати місцевого кандидата

Четвер, 24 грудня 2020, 22:40
Старостинський скандал: голова громади на Волині не хоче призначати місцевого кандидата

На зборах селян Сокиричівської сільради, що входить до Ківерцівської громади, люди обирали старосту – того, хто буде відстоювати їхні інтереси у міськраді.

Жителі на цій посаді бачать місцеву вчительку Юлію Хвалько. Міський же голова висунув Валентина Федорука, який є активістом "Автоєвросили". З ним у місцевих стосунки не склалися відразу, йдеться у сюжеті 12 каналу.

На зборах більшість підтримали місцеву кандидатку Юлію Хвалько. Щоправда, згідно із законодавством, призначає старост міський голова, але все ж він має прислухатися і до думки місцевих жителів. Оскільки їх не почули – вони прийшли донести свою позицію на сесію міськради.

Основне, чого хочуть – щоби старостою була місцева людина.

"Він має якусь там незначну дачу в селі Сокиричі. Коли його запитали, які села входять в цю громаду, то він навіть не знав, що назвати. Як ця людина може взагалі керувати нашою громадою, якщо вона не знає ні життя села, ні соціальні, ні шкільні проблеми?" – каже мешканка Сокиричівського старостинського округу Вікторія.

"Ми як і підтримували нашого кандидата, так і будемо його підтримувати. Тому що це вирішило не одне село – люди всі хочуть свого кандидата, свою людину, яку ми знаємо. Дуже хороша, відповідальна людина. Вона неодноразово була депутатом, ми задоволені її роботою", – додають інші мешканці. 

Люди впевнені, що їхня кандидатка наведе лад у місцевості.

На самому засіданні депутат від Сокиричівської сільради Михайло Мелех звернувся до новоспеченого міського голови із проханням обговорити питання старости. На його думку, поставлена людина на цю посаду не підходить.

На що ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук відповів:

"Це моя прерогатива і я подаю кандидатів. І я вам хочу сказати, що, можливо, далі буде і Юля, і Федорук, якщо вони мені чітко дадуть своє бачення. Більше всього, буде поставлена зовсім інша людина. Ми проробляємо вже проєкт роботи з іншими людьми для того, щоб зняти взагалі цю, так би мовити, напругу в старостинському окрузі".

У висновку голова запропонував перенести питання призначення старости у Сокиричах на наступну сесію. Депутати його підтримали. Жителі громади кажуть, що згодні і на іншого кандидата, аби ж він розділяв їхні інтереси і хотів співпрацювати. За словами Михайла Мелеха, кандидата Федорука люди категорично не сприймають.

Кандидатка від громади Юлія Хвалько розповідає, що прийняла пропозицію місцевих і знає, як розвинути старостинський округ.

"Якщо мене попросили мої люди, я готова йти з ними до кінця, готова працювати, приносити їм користь, дотримуватися демократичних принципів, незважаючи на віросповідання людей, на гендерну нерівність. Тому що не може бути такого, що чоловік може бути старостою, а жінка – ні. Деякі жінки ще далеко попереду чоловіків", – каже кандидатка.

Люди виокремлюють на своїй території три головні проблеми: освітлення, яке є не всюди і не завжди працює, дороги, які перебувають у жахливому стані та велике сміттєзвалище у селі Заброди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 лютого 2024
31 жовтня 2023
11 жовтня 2022
13 липня 2022
06 лютого 2021
28 січня 2021
08 грудня 2020
03 грудня 2020
09 листопада 2019
24 грудня 2018