Поділитись:

У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)

Середа, 03 березня 2021, 15:36
У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)

Вперше у Ковельському МТМО провели імплантацію одного з найскладніших приладів, що рятує життя людині при раптовій зупинці серця.

В операційній працювала бригада ковельських лікарів у складі провідного кардіохірурга, завідувача кардіохірургічного центру Ковельського МТМО Володимира Танського, анестезіологів Андрія Гуски та Анатолія Бондарчука. Про це повідомили на фейсбук-сторінці Ковельського МТМО. 

Лікарі успішно провели операцію зі встановлення трьохкамерного кардіостимулятора з функцією дефібриляції пацієнту, який багато років страждає на дилатаційну кардіоміопатію. Він потребує трансплантації серця і перебуває у листі очікування в Ковельському МТМО.

Тож відтепер у грудях 53-річного лучанина працює своєрідна «бригада швидкої допомоги». Прилад в режимі 24/7 контролює ритм серцевих скорочень та знімає напади загрозливих для життя аритмій. До операції чоловік міг пройти без задишки лише 250 метрів. Зараз він легко долає 560 метрів за 6 хвилин‍. Чоловік ще деякий час перебуватиме під наглядом лікарів, а потім зможе повернутися до активного соціального життя.

Імплантація кардіостимулятора стала можливою за сприяння компанії St. Jude Medical, яка є однією з найбільших світових виробників медичної техніки.

Багато хворих у всьому світі гинуть, так і не дочекавшись донорського серця. Аби відтермінувати необхідність проведення пересадки органу, пацієнтам встановлюють кардіостимулятори з функцією дефібриляції.

Наразі ще троє людей, які перебувають в листі очікування на трансплантацію серця у Ковельському МТМО, готуються до операцій зі встановлення кардіостимуляторів з дефібріляторами.

У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)У Ковелі в грудях лучанина «поселили» «бригаду швидкої допомоги» (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024
12:44
12 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
02 березня 2024
21 лютого 2024
18 лютого 2024
11 лютого 2024