Поділитись:

Голову профкому Луцької стоматполіклініки забрала «швидка» після розмови з директоркою (відео)

П'ятниця, 22 березня 2024, 12:44
Голову профкому Луцької стоматполіклініки забрала «швидка» після розмови з директоркою (відео)

Голову профкому КП «Луцька міська стоматполіклініка» Віктора Єнжиєвського забирала швидка після розмови з директоркою закладу Любов'ю Яковчук.

Про це повідомила депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук.

«Працівники вирішили вкотре зібрати збори трудового колективу й запросити на них депутатів. З власних джерел мені стало відомо, що декілька годин тому про цей намір колективу директорку Любов Яковчук повідомив голова профкому закладу. Та замість того, аби конструктивно обговорити підготовку до зборів, зрозуміти позицію і мотивацію колективу, директорка продовжила діяти у своєму стилі та так, що з робочого кабінету лікаря-хірурга, голову профкому Віктора Єнжиєвського з високим тиском забрала «швидка». То такі методи управління у ставлениці мера Поліщука? І ви будете далі казати мені «там все добре»?»– пише депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Зауважимо, що Любов Яковчук отримала крісло директорки, ймовірно, саме за сприяння міського голови Ігоря Поліщука. Проте сама очільниця це усіляко відкидає. Інформацію ж про те, що голову профспілки Віктора Єнжиєвського госпіталізували, нібито, після розмови із директоркою повідомили й журналістам телеканалу «Конкурент TV».

За словами джерела, швидку викликали на вулицю Степана Бандери – до Луцької міської стоматологічної поліклініки. В оперативно-диспетчерській службі обласної «екстренки» журналістам інформацію підтвердили.

«Я можу тільки сказати одне, що виклик був безпосередньо на Степана Бандери, і пацієнт доставлений в лікувальний заклад профільний – міська клінічна лікарня», – зазначив керівник оперативно-диспетчерської служби Волинського обласного центру екстренної меддопомоги Станіслав Лінік.

Аби з’ясувати, що ж сталося у стінах медзакладу, чому чоловіка забрали з підозрою на інфаркт, журналісти вирушили до стоматполіклініки на проспекті Волі. Бо ж саме тут перебувала очільниця медзакладу Любов Яковчук разом з Іриною Кудрею, яка досі на незрозумілих підставах надає послуги цьому медзакладу.

Одразу на початку розмови з директоркою Любов’ю Яковчук доєднався і медичний директор Сергій Мойсік, який приїхав з вулиці Степана Бандери, де все сталося. Й почав спершу сам говорити з очільницею:

Сергій Мойсік: Про що ви розмовляли із Віктором Болеславовичем?

Любов Яковчук: Ми про що розмовляли?

Сергій Мойсік: Так.

Любов Яковчук: Сказав, що збори будуть завтра...

Сергій Мойсік: І після того його забрали з підвищеним тиском і підозрою на інфаркт міокарда...

Любов Яковчук: Угу... ну, будемо досліджувати це питання. До речі, він до мене телефонував, навіть є запис розмові з ним. Все добре.

Сергій Мойсік: Він знає, що є запис розмови із ним?

Любов Яковчук: Так, я попереджала.

Сергій Мойсік розмовляє з Любов'ю ЯковчукСергій Мойсік розмовляє з Любов'ю Яковчук

Яковчук на запитання про те, що ж сталося із паном Віктором, як мантру повторювала: «Звідки я знаю...». Тому журналісти вирішили поговорити про це із медичним директором установи Сергієм Мойсіком, який був на місці події та розпитав увесь персонал.

«На обідній перерві мені надійшов дзвінок від колег, що Віктора Болеславовича госпіталізували із підозрою на інфаркт міокарда. Я зразу туди поїхав, на Степана Бандери, аби вияснити, що сталося. Виявилося, що з ним говорила Любов Анатоліївна (директорка, – ред.). Я не можу уявити, що треба наговорити людині, щоб таке спровокувати», – розповів Мойсік.

Медичний директор додає, що пан Віктор знав про свої проблеми із серцем і проходив стаціонарне лікування, хоч директорка заявила протилежне. Разом з тим, на думку пана Сергія, ця ситуація підтверджує те, що на колектив закладу чинять тиск. Окрім того, він зауважив, що сам потерпає від тиску з боку директорки й за всі 13 років роботи та два роки інтернатури на нього не було жодних нарікань. Але після нещодавнього «бунту» лікарів, йому вже виписали дві догани. Чи може це бути збігом? Не дуже віриться...

Сергій МойсікСергій Мойсік

Крім того, журналістам телеканалу вдалось поспілкуватися із Віктором Єнжиєвським, якого госпіталізували з підозрою на інфаркт. Лікарі стабілізували його стан і він зміг розповісти протилежну версію подій, ніж ту, про яку говорить директорка Любов Яковчук.

Що ж казала директорка поліклініки й сам Віктор Єнжиєвський – детальніше у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Нагадаємо: Працівники КП «Луцька міська клінічна стоматполіклініка» направили звернення міському голові Ігорю Поліщуку та депутатам з проханням вплинути на директорку Любов Яковчук. Мовляв, вона приймає неефективні управлінські рішення, які можуть негативно позначитися на роботі закладу. Проте звернення до депутатів чомусь не дійшло.

Окрім того, в стінах ради інформація про незадовільну, на думку лікарів, роботу Любові Яковчук не знайшла підтримки, то ж колектив мав ініціювати ще одні збори трудового колективу. Туди мали запросити членів профільної комісії та розповісти їм про проблеми у закладі, аби ті на власні очі побачили, що коїться у стоматполіклініці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів