Поділитись:

Якісне мобільне фото: можливості безплатних редакторів зображень*

Вівторок, 16 березня 2021, 14:36
Якісне мобільне фото: можливості безплатних редакторів зображень*

Щодня люди роблять мільярди світлин за допомогою смартфонів і планшетів. Для тих, хто прагне дивувати підписників у соціальних мережах оригінальними й стильними фотками, розроблено багато додатків для їх редагування.

Ми поцікавилися в мережі техніки Eldorado, як обробляти контент безпосередньо на пристрої. Ділимося їхніми лайфхаками з вами.

Позбавтеся зайвого

Щоб робити якісні світлини, вистачить звичайного смартфона чи планшета, але купити ipad чи iPhone для створення контенту буде все ж вдалим рішення.

Модулі камер цих девайсів мають прогресивні характеристики, тому гарантують яскраву картинку вдень і вночі.

Безліч смартфонів на операційній системі Android можуть похвалитись якісною камерою, тому для новачка у світі мобільних фото вибір є.

Розповсюджена проблема під час фотографування серед новачків – занадто багато простору в кадрі.

Часто таке буває, коли сонце заважає побачити картинку на екрані. Зміна масштабу кадру допоможе позбутись випадкових людей та зайвих предметів на світлині й візуально збільшити головний об'єкт у фокусі.

У магазинах програм доступно безліч безплатних і платних редакторів, які певною мірою дублюють можливості один одного. До п'ятірки найпопулярніших додатків редагування зображень належать:

  • PicsArt;
  • Cymera;
  • Lightroom;
  • Moldiv;
  • Snapseed.

Штучний інтелект, інтегрований у додаток камери сучасного пристрою, вміє розпізнавати сцени знімання й адаптувати під них налаштування, тому для користувачів свіжих моделей смартфонів головне – задумати й зробити фотографію унікальною, а все інше – клопіт гаджета.

Прикрасіть кожну мить

Якісне мобільне фото: можливості безплатних редакторів зображень*

Скористайтеся можливостями б'юті-камер, що є майже в усіх редакторах фотографій. З ними ви позбудетесь безлічі небажаних ефектів, як-от червоних очей, нерівного тону шкіри, зморщок тощо.

Зробити акценти у кадрі допоможуть тематичні написи – додавати текст до зображення можна майже в кожному редакторі. Деякі пропонують вибрати колір, розмір і шрифт тексту, тож ви повною мірою продемонструєте свій смак.

А з програмою Prisma Photo Editor ви владні перетворити пам'ятні моменти на картини. Стилістика цієї програми максимально точно передає емоційне наповнення кадру й робить його просто дивовижним.

Завдяки численним інструментам редагування, фільтрам, рамкам, шрифтам можна надати й посереднім фотографіям неперевершеного вигляду.

Найяскравіший контент для соцмереж

Якісне мобільне фото: можливості безплатних редакторів зображень*

Навіть штатна камера смартфона має вже встановлені фільтри й режими знімання, проте зробити кадр по-справжньому унікальним допоможе додаткове ПЗ. Наприклад, у додатку Cymera можна адаптувати формат і розмір зображення, підібрати відповідну рамку, зробити колаж із кількох кадрів тощо.

Щоб світлина мала привабливий вигляд у стрічці соціальної мережі, програма пропонує обробити його інструментом InstaFit. Саме тут ви позбудетесь неприємних нюансів на фото, які зазвичай псували найщиріші кадри.

Надрукувати
мітки:
коментарів