Поділитись:

Де та як волинським абітурієнтам отримати картку платника податків

Четвер, 03 червня 2021, 11:00
Де та як волинським абітурієнтам отримати картку платника податків

Із завершенням випускних випробувань у школах абітурієнти надають конкурсній комісії обраного вишу довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Тому у період вступної кампанії Центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях відвідують чимало майбутніх студентів.

Про це повідомляє пресслужби ГУ ДПС у Волинській області.

Про те, як вступникам правильно спланувати свій візит до податкової служби, щоб уникнути зайвого стресу та швидко отримати необхідну довідку, розповів
заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

– Сергію Вікторовичу, чи є універсальний алгоритм дій для абітурієнта, котрому довідка про номер облікової картки платникам податків, як правило, потрібна негайно, а в податковій вимагають пред’явити певні документи?

– Перше правило, якого повинні дотримуватися усі, – не відкладати візит до податкової інспекції на останній день. Процедура присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків передбачає час на опрацювання наданої у письмовому вигляді громадянином інформації. Тому кожен вступник повинен врахувати, що картка платника податків видається протягом 3 днів від моменту отримання заяви. Якщо громадянин з іншого регіону, то податківці, згідно з порядком надання цієї послуги, мають 5 днів.

– Які документи необхідно надати працівнику Центру обслуговування платників?

– Насамперед, документ, що посвідчує особу, як правило це паспорт громадянина України у формі книжечки чи ID-картки. Звертаю увагу, що до ID-картки обов’язково повинен бути паперовий додаток. У Центрі обслуговування платників треба заповнити спеціальну форму 1-ДР. Щоб не витрачати час, бланк цього документа можна роздрукувати з банера «Центри обслуговування платників»/»Адміністративні послуги, що надаються Головним управлінням ДПС у Волинській області» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області, і заповнити його вдома. Подати заповнену форму та пред’явити документи треба у робочі дні до 16:00 у Центрі обслуговування платників (краще за місцем вашої податкової адреси).

– Чи можна записатися на прийом до спеціаліста заздалегідь?

– Звичайно. У Центрі обслуговування платників Луцької ДПІ працює електронна черга. Тобто кожному відвідувачу видається талончик із зазначенням номера його черги та часу прийому. Отримати талончик можна зранку на будь-який час роботи ЦОП.

Вже майже два місяці волиняни для запису на прийом до фахівців податкової служби можуть скористатися електронною чергою через мережу Інтернет. Ця
електронна черга розміщена в банері «Центри обслуговування» в розділі «Електронна черга».

 Відвідувачі ЦОП у Луцьку попередньо можуть отримати талончик на свою електронну поштову скриньку. Для молодих людей робота з такими сервісами не складає жодних труднощів.

– Тобто, підсумуємо. Вступник повинен мати паспорт чи ІD-картку із додатком, заповнену ним особисто форму 1-ДР і завітати до податкової не пізніше 16:00 у робочі дні. За довідкою повинен прийти теж особисто?

– Так. І теж обов’язково з документом, що посвідчує особу. Навіть якщо громадянин подав документи для отримання картки платника податків через Електронний кабінет, довідка видається йому особисто за пред’явлення паспорта чи ІD-картки.

– Отримання картки платника податків – популярна адміністративна послуга на Волині?

– Щомісяця за адмінпослугою видачі картки платника податків на Волині звертається щонайменше 4500 громадян. Зокрема, впродовж п’яти місяців 2021 року волиняни отримали 26 109 карток платників податків. У період вступної кампанії завжди відвідувачів у ЦОП більше. Запрошуємо майбутніх абітурієнтів подбати про отримання картки платника податків заздалегідь. Власне, це дуже виважений і потрібний крок у доросле життя – отримати картку платника податків своєї незалежної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів