Поділитись:

Обережно, борщівник: куди звертатися мешканцям Луцької громади

Вівторок, 06 липня 2021, 17:10
Обережно, борщівник: куди звертатися мешканцям Луцької громади

Мешканці Луцької громади скаржаться на зарослі небезпечного борщівника Сосновського у Княгининку.

Про те, що робити і куди звертатися з цією проблемою, в коментарі ІА "Конкурент" розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

Цьогоріч з бюджету Луцької міської територіальної громади виділили 100 тисяч гривень на боротьбу з борщівником. Завдяки щорічному скошуванню та обробці небезпечних рослин у межах міста ареал поширення вдається стримувати та не допускати його надмірного розростання.

Зі слів посадовиці, цьогоріч представники відділу екології разом зі старостами приєднаних до Луцька громад обстежили території та визначили ділянки, де повинні здійснюватися роботи зі знищення борщівника.

"Першочергово роботи проводяться там, де є безпосередня загроза для здоров'я людей і можливість травмуватися: біля доріг, тротуарів, на мостах, пляжах та інших місцях відпочинку. Тобто у більш публічних місцях", – розповіла Оксана Лисак.

Начальниця відділу екології пояснила, що на момент об'єднання громад проявів борщівника вже не було, тож у відділі екології не могли визначити всі місця розростання борщівника Сосновського і реальну потребу в коштах для боротьби з ним. Тому цього року виконуються мінімальні роботи, відповідно до тих бюджетних призначень, які є.

Що стосується території колишньої Княгининської ОТГ, то цього року вже проводилися роботи зі знищення борщівника, зокрема в Рокинях, в Княгининку.

Окрім того, розповіла Оксана Лисак, необхідно визначити, кому належить ділянка, де росте борщівник. 

"Чи це комунальна власність, чи підпорядкована Службі автомобільних доріг, яка теж є замовником робіт зі знищення борщівника Сосновського. Є багато приватних земельних ділянок, розданих під приватну забудову, а на них ми не можемо проводити скошування.Тому в кожному конкретному випадку ми аналізуємо і намагаємося максимально швидко виїхати", – зазначила вона.

Посадовиця додала, що, у разі виявлення ділянок із заростями борщівника, кожен конкретний заявник може звернутися у відділ екології і узгодити подальші дії.

"Ми постійно моніторимо. Якщо є звернення, ми виїжджаємо і оцінюємо потребу в роботах", – сказала Оксана Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 липня 2023
19 червня 2023
16 червня 2023
23 лютого 2023
12:38
06 січня 2023
23 жовтня 2022
20 вересня 2022
17:35
25 травня 2022
14 травня 2022
10 травня 2022