Поділитись:

Пив, бо народився син: на Волині судили водія за хабар поліцейським

Понеділок, 23 серпня 2021, 09:02
Пив, бо народився син: на Волині судили водія за хабар поліцейським

На Волині судили водія, якого на Маневиччині 29 січня затримали поліцейські. Чоловік навіть не заперечував, що вів авто у стані сп'яніння, однак, вважав, що має на це поважну причину.

Вирок ухвалив Ківерцівський районний суд Волинської області 17 серпня.

Як вбачається із вироку, 29 січня автомобіль ВАЗ зупинили працівники поліції поблизу селища Маневичи, запідозривши, що водій перебуває у стані алкогольного сп'яніння. Затриманий керманич цього й не заперечував, пояснивши поліцейським, що святкує день народження сина. Чоловік запропонував патрульним «вирішити питання» та надав 3 000 гривень готівкою. Натомість ті викликали слідчо-оперативну групу, тож водієві довелося постати ще й перед кримінальною відповідальністю за пропозицію хабара службовій особі.

У суді чоловік своєї вини не визнав, та зазначив, що це поліцейські вимагали у нього хабара. Він лише просив не складати на нього адмінпротокол, аби його не вигнали з роботи. Однак суд, дослідивши всі матеріали справи, дійшов висновку, що саме водій був ініціатором неправомірної пропозиції. Зокрема, його слова зафіксували технічними засобами, на записах чути його слова.

Відтак суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді штрафу розміром 12 750 гривень.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів