Поділитись:

Не скасували, а перенесли, – МЗС про фільм "Волинь"

Вівторок, 18 жовтня 2016, 09:47
Не скасували, а перенесли, – МЗС про фільм «Волинь»

Показ польського фільму "Волинь" у Києві за взаємною згодою сторін перенесено на більш пізній період.

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца, – повідомляє Укрінформ.

"Показ фільму "Волинь" за взаємною згодою перенесено на більш пізній період. Дата показу буде визначатися у двосторонньому форматі", - сказала Беца.

Вона уточнила, що МЗС України не забороняло фільм, а рекомендувало Польському інституту в Києві перенести показ на пізніший період, в Інституті з цим погодилися і скасували анонсований раніше захід.

Нагадаємо: Польський інститут у Києві за наполяганням МЗС України скасував показ художнього фільму "Волинь" режисера Войцеха Смажовського, який мав відбутися 18 жовтня у кінотеатрі "Київ". Після закритого показу фільму, на який Польський Інститут запрошував гостей, мала відбутися зустріч із режисером Смажовським.

Фільм "Волинь" 7 жовтня вийшов у прокат у Польщі. Він викликав бурхливу дискусію в інтелектуальних колах Польщі та журналістському середовищі. На думку одних, цей фільм має прискорити процес польсько-українського примирення, на переконання інших, він лише розпалить емоції, поглибить взаємні стереотипи і не сприятиме нормалізації відносин в історичній площині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "В ОСНОВНОМУ ЕМОЦІЇ НЕГАТИВНІ", – ВОЛИНЯНИ ПРО СКАНДАЛЬНИЙ ПОЛЬСЬКИЙ ФІЛЬМ "ВОЛИНЬ"

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18
10:35
30 квітня 2024