Поділитись:

Вчені випробували технологію очищення води струмом

Середа, 24 листопада 2021, 00:28
Вчені випробували технологію очищення води струмом

Використовуючи складну мікроскопію та обчислювальний аналіз, дослідники Техаського університету A&M підтвердили технологію очищення води, яка використовує електрику для знищення вірусів, що переносяться водою. Стратегія очищення води може додати ще один рівень безпеки проти патогенів, які викликають шлунково-кишкові захворювання та інші інфекції у людей.

Про це пише  сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Technology Org.

Дослідники, фінансовані Національним науковим фондом США, детально описали свої висновки в журналі Environmental Science & Technology.

«Електрокоагуляція є багатообіцяючою альтернативою звичайним підходам коагуляції на основі хімічних речовин. За допомогою одноетапного процесу коагуляції та інактивації патогенів, що мінімізує потребу в хімічному виробництві та транспортуванні, електрокоагуляція може зменшити вплив на навколишнє середовище та енергетичні потреби очисних споруд», – сказала Крістіна Пейн, програмний директор Інженерного директорату NSF.

Перед тим, як вода потрапляє в будинок, вона проходить кілька етапів очищення, включаючи коагуляцію, відстоювання, фільтрацію та дезінфекцію. Звичайні методи коагуляції використовують хімічні речовини, щоб викликати злипання частинок і мікробів у неочищеній воді. Їх потім можна видалити, коли вони проявляться у вигляді осаду. Незважаючи на ефективність, дослідники зазначили, що хімічні речовини, які використовуються для коагуляції, є кислотними, що ускладнює їх транспортування до очисних споруд та зберігання.

Замість хімічної коагуляції вчені дослідили, чи ефективний метод коагуляції, який використовує електричний струм, для видалення мікробів з води. Вони використовували сурогат вірусу без оболонки, який називається бактеріофагом MS2. Їх вибір мікробів був мотивований тим, що бактеріофаг MS2 має структурну схожість з багатьма вірусами без оболонки, які можуть зберігатися у воді після лікування та викликати захворювання у людей.

«Те, що ми пропонуємо з електрокоагуляцією, це інтенсифікація процесу, коли коагуляція та дезінфекція поєднуються в один етап перед наступними етапами очищення, щоб забезпечити кращий захист від патогенних мікроорганізмів, що переносяться водою», – кажуть дослідники.

Нагадаємо, що якщо тарифи на послуги з розподілу природного газу зростуть – ДКП «Луцьктепло» буде вимушене проводити корегування тарифів на власні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22 квітня 2024
20 квітня 2024
16 квітня 2024
12 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024