Поділитись:

Волинські екологи виявили на березі Світязя дві вигрібні ями

Середа, 24 листопада 2021, 09:44
Волинські екологи виявили на березі Світязя дві вигрібні ями

Волинські екологи виявили дві вигрібні ями та один літній будиночок у прибережній смузі озера Світязь. Такі результати позапланової перевірки рекреаційної бази «Гушівський хутір» на території Шацького національного природного парку.

Про це повідомляє Сила правди.

Під час перевірки, яка відбувалась 4-5 листопада 2021 року, співробітники Державної екологічної інспекції у Волинській області зафіксували порушення Земельного та Водного кодексів, Законів України «Про природно-заповідний фонд» і «Про оцінку впливу на довкілля».

«При огляді території рекреаційного пункту "Гушівський хутір" виявлено будівництво двох свердловин і чотирьох вигрібних ям для накопичення побутових стоків. Дві вигрібні ями облаштовано в межах прибережної захисної смуги озера Світязь, – йдеться в повідомленні від екологів. – На плані прив’язки тимчасових рекреаційних споруд не передбачено встановлення одного з літніх будиночків, який знаходиться найближче до озера. Відповідно до позначеної в плані прив’язки тимчасових рекреаційних споруд межі, будиночок розташований в межах прибережної захисної смуги (на відстані менше як 100 метрів від водного плеса). Також в плані прив’язки не передбачено будівництва вигрібних ям»

Нагадаємо, журналісти сайту луцьких новин «Конкурент» дізнавалися, як змінилася ситуація зі шкільними туалетами у 2021-2022 навчальному році. Станом на 1 листопада 2021 року на Волині внутрішні туалети відсутні у 15 закладах освіти

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів