Поділитись:

«Важливо враховувати побажання бізнесу і громадян», – на Волині говорили про «Тисячу Зеленського»

Четвер, 09 грудня 2021, 12:22
«Важливо враховувати побажання бізнесу і громадян», – на Волині говорили про «Тисячу Зеленського»

Програма «єПідтримка» націлена на допомогу вразливим категоріям бізнесу. За її допомогою в Україні та на Волині, зокрема хочуть реалізувати ще одну із головних ідей – заохочення до вакцинації тих, хто на сьогодні ще не вакцинувався.

Про це під час брифінгу у четвер, 9 грудня, говорив заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук.

Він нагадав, що у програмі можуть взяти участь лише ті категорії громадян і фізичних осіб, які зробили два щеплення. Тільки так додаток «Дія» дасть можливість зареєструватися у програмі «єПідтримка». У випадку наявності одного щеплення або їх відсутності перейти на вкладку програми технічної можливості надано не буде.

«Хотілося б відзначити, що, можливо, сама система і організація програми не є досконалою, але є відкрита позиція щодо обговорення цієї програми. Міністерство економіки, як один із уповноважених органів, збирає всю інформацію, і крім загальновідомих речей, будуть обговорюватися питання вдосконалення реалізації прогарами і зворотнього зв’язку. Важливо враховувати побажання бізнесу і окремих груп громадян, у яких можуть виникнути проблеми», – наголосив Андрій Ткачук.

Партнерами реалізації програми є банки, які здатні забезпечити захист даних та інформації і у яких є технічна можливість реалізувати програму з тими умовами, які закладені в основу ідеї реалізації.

«Для всіх громадян, які планують скористатися програмою «єПідтримка», банки не будуть нараховувати жодних комісій, тобто додаткових оплат за здійснення трансакції у цій системі не буде. Що стосується безпосередньо технічного механізму, то, нагадаю, що він передбачає використання так званих MSIS-кодів. З боку виконавчої влади буде докладено максимум зусиль і буде створена відповідна інформаційна підтримка щодо конкретного переліку кодів та узгодження їх на регіональному рівні», – зазначив посадовець.

З його слів, після введення в дію програми 19 грудня буде оприлюднений перелік підприємств і організацій, які будуть надавати відповідні послуги.

Нагадаємо: президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону «Про держбюджет-2021», яким виділяється 8 млрд грн на надання допомоги в рамках програми «єПідтримка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів