Поділитись:

«Розмандатити»: кого з депутатів Луцькради можуть відкликати

Середа, 26 січня 2022, 10:05
«Розмандатити»: кого з депутатів Луцькради можуть відкликати

Закон України «Про статус депутатів місцевих рад» передбачає можливість відкликання обранців, які не виконують своїх обов'язків. Про наміри застосувати імперативний мандат відносно депутатів місцевих рад заявила очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк. За її словами, списки таких депутатів вже готують керівники обласних осередків партії, а рішення про відкликання окремих обранців прийматимуть 27 січня.

Чи планують застосовувати імперативний мандат відносно депутатів Луцької міської ради у коментарі для сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіли голови депутатських фракцій.

Голова фракції «Європейська Солідарність» у Луцькій міській раді Юрій Моклиця зазначив, що у його фракції не вивчали питання щодо процедури застосування імперативного мандату.

Юрій МоклицяЮрій Моклиця
 

«Наскільки мені відомо, процедура відкликання ще не випробувана на практиці, хоч в законі і є таке положення. У нашій фракції немає підстав когось відкликати, адже ситуація з відвідуваністю сесій відносно нормальна. Відсутній на сесіях Олександр Лазука, але у зв’язку із тим, що він навчається за кордоном. Тож я не впевнений, що це повинно бути підставою для відкликання», – прокоментував голова фракції «Європейська Солідарність» у Луцькій міській раді Юрій Моклиця.  

Як додав політик, для позбавлення мандату має бути дуже вагома причина, наприклад, позиція депутата, яка йде у суттєвий розріз із позицією фракції. У фракції «ЄС» у Луцькій міській раді таких випадків, за словами Юрія Моклиці, немає.

Задоволений своїми колегами по фракції й очільник «Батьківщини» у Луцькій міській раді Олександр Козлюк.

Олександр КозлюкОлександр Козлюк
 

«Ми нікого відкликати не плануємо. Я задоволений всіма депутатами фракції, у нас всі «відмінники», прогульників немає. Нас мало, але ми в «тєльняшках»,  – прокоментував можливість відкликання депутатів Луцької міської ради від фракції ВО «Батьківщина» у Луцькій міській раді голова фракції Олександр Козлюк

Лідер «свободівців» у Луцькій міській раді Микола Федік також зазначив, що цілком задоволений роботою своїх колег по фракції.

Микола ФедікМикола Федік
 

«Відкликати будь-якого з депутатів Луцької міської ради ми не плануємо. Всі депутати від фракції ВО «Свобода» працюють адекватно і виконують свої повноваження. Немає й «прогульників». Бували випадки, що депутати пропускали сесії у зв’язку із хворобою, а такого, щоб не відвідували сесії без поважних причин – не було», – зазначив  Микола Федік. 

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер зазначив, що підтримує ідею застосування імперативного мандату відносно тих депутатів, які не виконують своїх обов'язків. Але у фракції «СВІДОМИХ» таких депутатів немає.

Тарас ШкітерТарас Шкітер

«Я підтримую думку, що варто застосовувати норму про імперативний мандат до депутатів, які не виправдали довіри виборців або партії. Партійна дисципліна – важливий елемент стабільної діяльності будь-якої політичної партії. Важливо, щоб всі члени команди дотримувались спільного вектора бачення. У «СВІДОМИХ» ми не виключали, що потрібно буде відкликати депутатів, але прецедентів наразі не було. У нас відбулася лише одна зміна в Луцькій районній раді. Олександр Бондар склав депутатські повноваження, а Дмитро Грелюк прийшов до ради на його місце», – прокоментував Тарас Шкітер.

Голова фракції «За майбутнє» у Луцькій міській раді Вікторія Майборода зазначила, що її політична команда не має наміру відкликати будь-якого із депутатів.

Вікторія МайбородаВікторія Майборода
 

«До вибору кандидатів у депутати потрібно дуже уважно підходити ще у період передвиборчої кампанії. До того, коли формується команда. І в команду повинні входити лише надійні люди, які чітко знають для чого вони прийшли і яку позицію підтримують. Тому зараз таке питання у нашій фракції не стоїть, адже ми ретельно працювали над формуванням команди», – прокоментувала Вікторія Майборода. 

Очільник фракції президентської партії у Луцькій міській раді Роман Бондарук у коментарі телеканалу «Конкурент TV» зазначив, що йому не відомо, щоб відносно когось з фракції «Слуга народу» планували застосувати імперативний мандат. 

Роман БондарукРоман Бондарук
 

«Я не чув, що у нас на Волині будуть когось вилучити з депутатів. Мені це не відомо. У четвер, 27 січня, відбудеться внутрішня партійна нарада. Буде обговорюватися позиція партії, звіти депутатів всіх рівнів. Також будуть обговорюватися плани партії на майбутнє. Все спокійно», – зазначив голова фракції «Слуга народу» у Луцькій міській раді Роман Бондарук».

Нагадаємо, що за словами депутата Волинської обласної ради, керівником волинського обласного офісу «Слуги народу» Олександра Сачука, депутат Луцької міської ради Андрій Костенко, який пропустив 13 із 24 сесії міськради, може опинитися в такому списку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів