Поділитись:

У Білорусі почався антивоєнний рух, – Тихановська

П'ятниця, 04 березня 2022, 00:50
У Білорусі почався антивоєнний рух, – Тихановська

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оприлюднила звернення до українців та Президента Володимира Зеленського, в якому висловила захоплення їхніми діями, єдністю, а також розповіла, що роблять опозиційно налаштовані білоруси, аби два народи завжди залишалися союзниками.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми захоплюємося вами, шановні українці та пане Президенте. Ваші дії є прикладом єдності керівництва держави та всього народу. Ми, білоруси, проти режиму, який вже здав частину суверенітету нашої країни, щоб стати частиною агресії проти вашої країни», – сказала Тихановська.

Вона наголосила, що в Білорусі розпочався антивоєнний рух. Після тотальної зачистки громадянського суспільства та незалежних ЗМІ білоруси знову вийшли на вулиці. За дві доби було затримано 900 осіб. Ба більше, зі слів Тихановської, всередині країни білоруси пошкоджують шляхи, якими прямує військова техніка. Також білоруські мами переконують військових не йти на війну – і ті починають утримуватися від цього.

«Білоруси за кордоном допомагають біженцям і постачають обладнання та ліки. Білоруси України йдуть волонтерами, допомагають територіальній обороні. Білоруси формують національний корпус з добровольців і військових, які відмовилися виконувати злочинні накази Лукашенка. Таких білорусів стає все більше, і вони ваші союзники. Зараз і назавжди», – підкреслила Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів