Поділитись:

Штати попередили Китай про наслідки за будь-яку підтримку росії

Понеділок, 14 березня 2022, 21:57
Штати попередили Китай про наслідки за будь-яку підтримку росії

Делегація США на чолі з радником президента з питань нацбезпеки Джеймсом Салліваном попередила Пекін про серйозні наслідки в разі, якщо КНР надасть підтримку росії на тлі її агресії проти України.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Радник президента з питань нацбезпеки та наша делегація висловила прямо й дуже чітко наші занепокоєння щодо підтримки Китаєм росії після того, як вона вчинила агресію», – зауважив Прайс, коментуючи результати зустрічі в понеділок у Римі делегацій США і Китаю.

Він наголосив, що американська сторона також попередила Китай про наслідки в разі такої підтримки, які він матиме не лише у відносинах зі Сполученими Штатами, а в глобальному вимірі, оскільки Америка єдина зі своїми союзниками на Заході та Сході.

«Будь-яка країна, яка намагатиметься виручити росію з цієї економічної, фінансової трясовини, матиме наслідки. Ми гарантуємо, що жодна країна не зможе уникнути цього», – підкреслив Прайс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів