Поділитись:

Звинувачую себе за те, що перебуваю у безпеці, – лучанин Монатік про війну

Середа, 23 березня 2022, 10:31
Звинувачую себе за те, що перебуваю у безпеці, – лучанин Монатік про війну

Лучанин Дмитро Монатік розповів, як для нього розпочалася війна, що відчуває зараз та як намагається бути корисним. Разом з іншими арстистами він проанонсував перший концерт благодійного туру, в рамках якого відбудеться збір коштів для допомоги дітям України. Концерт відбудеться першого квітня у Варшаві о 19.00.

Допис він розмістив на своїй інстаграм-сторінці.

«У мене, як і в мільйонів людей, весь цей час душа роздирається на частини. По-перше, від жорстокої війни у ​​моїй прекрасній країні Україні. По-друге, через те, що я опинився за кордоном, коли все сталося. Ніхто з нас не міг повірити, що російська влада дасть злочинний наказ і розпочнеться війна», – пише Монатік.

Артист розповідає, що 24 лютого о 5 ранку його розбудила дружина з криками: «Почалася війна! Бомблять усі наші міста». Це потрясіння не передати словами, просто застигаєш і не віриш, що це правда, пише співак. Монатік розповідає, що брав телефон, набирав рідних, які вже сиділи у бомбосховищі. Відчував страх, паніку і ступор та палив цигарки одна за одною. Також абсолютно не розумів, що робити та як жити далі.

«Зрештою, ми з сім'єю стали біженцями самі того не бажаючи. Щодня я звинувачую себе за те, що перебуваю у відносній безпеці. Максимально намагаюся бути корисним, де тільки можна. Діти питають, чому у вас із мамою постійно йдуть сльози. А тут неможливо триматися, дивлячись на все, що Путін, який збожеволів, творить з Україною та нашими людьми», – зауважив співак.

Також Монатік зізнався, що почуття страху змінилося почуттям ненависті. Він намагався всіляко перетворити його на «бензин», який підзаправить ту силу, до якої він звик і чого навчався усі ці роки.

«Дуже не хочеться марнувати життя в пошуках нових міст. Хочеться робити все, щоб наші діти жили в безпеці в Україні! Потрібно продовжувати діяти. Нести світло та правду! Ми переможемо! Сумнівів – нуль. Люблю тебе так сильно, Україно. Знаю, що вистоїмо, що впораємося, що заживемо, що все відбудуємо. Все, що в моїх силах я робив і зроблю», – додав співак.

Нагадаємо, що Дмитро Монатік написав сильний текст про війну і зачитав його, наклавши на відеоряд з обстрілами об'єктів цивільної інфраструктури України. У своєму тексті Монатік звертається до росіян із закликом припинити війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів