Поділитись:

Отруєну хімікатами воду після ракетного обстрілу Тернопільщини понесло в білорусь

Четвер, 07 квітня 2022, 20:59
Отруєну хімікатами воду після ракетного обстрілу Тернопільщини понесло в білорусь

Отруєну хімікатами внаслідок ракетного обстрілу Тернопільщини воду понесло в Білорусь.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

«Специфіка річки Іква така, що вона тече в сторону Білорусі. Ми навіть жартома зауважували, що от вони це зробили, то результат через день-два отримають в себе. Рівненську область ми повідомили про небезпеку», – зазначив Труш.

За його словами, одразу після того, як уламками ракети було пошкоджено резервуар з аміачними добривами на півночі Тернопільської області, і вони просочилися в ґрунт та водоносні шари, найбільша небезпека була для життя жителів села Сапанів Кременецького району.

«Ми людей попередили в той же день, застерегли їх від використання води з криниць, забезпечили їх питною водою. Воду з криниць вже можна пити, це показали лабораторні дослідження. В річці Іква станом на ранок ситуація покращилася. Звичайно, це не пройде безслідно. Отруєно ґрунт, у річці Іква подохла риба, підприємству, яке постачає міндобрива, нанесено серйозні збитки», – зауважив Труш.

Він також закликав аграріїв оперативно забирати в постачальника рідкі міндобрива, щоб надалі в резервуарах не накопичувалася велика кількість хімікатів і не повторилася подібна ситуація.

Нагадаємо, що на Тернопільщині через падіння уламків ворожої крилатої ракети в ніч на вівторок, 5 квітня, пошкоджено 6 резервуарів з органічними добривами, внаслідок чого відбувся витік хімікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
02 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024