Поділитись:

Світязь не хоче приєднуватись до Шацька -ЗМІ

Неділя, 20 листопада 2016, 13:33
Світязь не хоче приєднуватись до Шацька -ЗМІ

На одній з останніх сесій Шацькою селищною радою було ініційовано приєднання сільських рад району, які ще не об'єдналися, в одну територіальну громаду з центром в Шацьку.

Відповідно головам сільських рад були направлені листи з проханням висловити свою думку щодо об'єднання. Інформує Район Шацьк.

11 листопада в актовому залі ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь відбулися громадські слухання, де жителями сіл Світязької сільської ради обговорювалося питання приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Шкода лише, що більшість жителів сільської ради не взяли участі в обговоренні. Не було і представників районної влади (вони в цей день мусили бути присутніми на обласній раді оборони), а також голови Шацької селищної ради, який перебував у відрядженні у Луцьку.

Про те, в якому форматі об'єднуватися і з ким - це основне питання, яке постало перед людьми. За словами Миколи Цвида, Світязького сільського голови, сама реформа створення об'єднаних територіальних громад уже направлена на знищення сільських рад, а відтак -- і малих сіл. Недосконалою є і законодавча база.

Окрім того, Микола Цвид оголосив результати опитування: 1 256 жителів сільської ради підписалися під створенням окремої Світязької об'єднаної територіальної громади.

Підтримала сільського голову й жителька села Світязь Олена Корусь, яка вірить, що Світязька об'єднана громада може розвиватися, але не у складі Шацької, адже в літній сезон відпочинку щодня потрібно вирішувати проблемні поточні питання. А чи зможе це зробити голова, який буде в Шацьку?

Зрештою, на громадських слуханнях було вирішено відмовити Шацькій об'єднаній територіальній громаді увійти до її складу, натомість ініціювати об'єднання громади з Грабівською та Пульмівською сільськими радами, направивши їм відповідні звернення.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
05 квітня 2024
02 квітня 2024
10:45
12 березня 2024
22 лютого 2024
11 січня 2024
10 січня 2024