Поділитись:

Влада США допоможе українцям без віз залишатися в країні

Вівторок, 19 квітня 2022, 07:01
Влада США допоможе українцям без віз залишатися в країні

Американська влада продовжила для українців право на участь у програмі, що дозволяє особам без віз та документів тимчасово залишатися та працювати в країні.

Про це повідомляє газета New York Times, пишуть Українські Національні Новини. 

Крайній термін подання заявки на участь у програмі (спочатку 1 березня) продовжено на шість тижнів. За підрахунками влади, це подвоїть кількість українців, які зможуть подати таку заявку.

У повідомленні міністерства внутрішньої безпеки США йдеться, що подати заявку на набуття так званого тимчасового захищеного статусу (TPS) можуть українці, які перебувають у країні з 11 квітня або раніше.

За даними Служби громадянства та імміграції США, яка відповідає за програму, приблизно 60 тис. українців зможуть подати таку заявку, починаючи з вівторка.

Продовження програми пов'язане із затримками у створенні легального каналу для мігрантів, які прямують до Сполучених Штатів. Багато українських біженців прилетіли до Мексики, щоб подати заяву про допуск з гуманітарних міркувань на кордоні зі США, де зібралися тисячі людей.

Служба громадянства та імміграції наголосила, що українські мігранти на мексиканському кордоні не зможуть подати заяву на отримання TPS, і застеріг їх від спроб в'їхати до Сполучених Штатів без дозволу.

"Громадяни України, які нині перебувають за межами США, не мають права на участь у програмі та не отримають права, переїхавши до США найближчими тижнями. Натомість українцям рекомендується звертатися за візою або іншим законним шляхом до консульства США за кордоном", – повідомляє служба громадянства та імміграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів