Поділитись:

Експрезидентка Литви впевнена, що санкції не допоможуть повалити путіна

Неділя, 01 травня 2022, 11:51
Експрезидентка Литви впевнена, що санкції не допоможуть повалити путіна

Західні санкції не змусять народ росії повалити президента путіна, вважає колишня президентка Литви Даля Грібаускайте.

Про це вона заявила 30 квітня під час дискусії в Інституті міжнародних відносин та політичних наук, пише видання Гордон.

На запитання, що має робити Захід, щоб уряд путіна було повалено, Грібаускайте відповіла, що її таке питання обурює, це вираження західної наївності.

«Ми стикаємося із зовсім іншою цивілізацією. Його влада тримається не на підтримці людей, а на «силовиках» та інших фінансових структурах. Ніколи за наявності такої пропаганди, такої тоталітарної системи, такого переслідування люди зі страху не вийдуть на вулиці його скидати. Тому плекати ілюзії, ніби ми можемо якось впливати на думку, якось пропхати інформацію через цей бар'єр – неважливо, яку, їй ніхто не віритиме. Ми мислимо на західний манер, а вони – на східний. Це зовсім інша цивілізація. Плекати ілюзії, ніби ми можемо якось вплинути, а люди на вулицях скинуть путіна – цього в історії ніколи не було і не буде», – заявила вона.

За словами політикині, західні санкції не змусять росіян передумати.

«Навпаки, західні санкції об'єднують людей проти Заходу. Повірте, я вечеряла з представниками Заходу і жартома сказала: «Їм для виживання вистачить картоплі, огірків і ще дечого». Цього вистачить, вони однаково боротимуться за нього. Ми, розпещені представники Заходу, думаємо, що їм бракуватиме якихось там західних шампунів чи ще чогось, – то цього не буде. Вони виживуть і встоять перед будь-якими нашими санкціями», – сказала Грібаускайте.

Нагадаємо, що з початку вторгнення рф Збройні сили України знищили вже приблизно 23 500 окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів