Поділитись:

У Європарламенті запропонують санкції проти ексканцлера Німеччини Шредера

Середа, 18 травня 2022, 16:44
У Європарламенті запропонують санкції проти ексканцлера Німеччини Шредера

Депутати Європарламенту хочуть закликати 27 країн-членів ЄС включити до санкційного списку колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера та колишню главу МЗС Австрії Карін Кнайсль.

Про це пише німецьке видання Welt, посилаючись на проєкт резолюції, – повідомляє «Європейська правда».

У документі йдеться, що після відставки низки західних політиків з посад у російських корпораціях євродепутати «настійно вимагають, щоб інші, як Карін Кнайсль та Герхард Шредер, зробили те ж саме».

Кнайсль з минулого року входить до наглядової ради російської державної нафтової компанії «Роснєфть». Шредер там голова наглядової ради. Кнайсль також відома тим, що на своєму весіллі вона танцювала з президентом рф володимиром путіним.

«Проєкт є реальним сигналом з Європи. Колишні канцлери повинні продовжувати думати про благополуччя своєї держави після свого терміну», – сказав депутат Європейської народної партії Стефан Бергер.

У разі, якщо Шредер і Кнайсль залишаться на своїх посадах, євродепутати закликають Раду ЄС «розширити список людей, які постраждали від санкцій ЄС, включивши в нього членів правління великих російських компаній та політиків, які продовжують отримувати російські кошти».

Шредер і Кнайсль поки що відмовилися залишити свої посади.

Після тривалих дебатів євродепутати від християнських демократів і консерваторів (EPP), соціал-демократів і соціалістів (S&D), лібералів і зелених погодили проєкт.

Резолюцію планують ухвалити на пленарній сесії у четвер, 19 травня. Потім проєкт мають затвердити представники 27 країн-членів. Зробити це буде можливість на зустрічі в п’ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів