Поділитись:

В Україні хочуть змінити норми споживання комунальних послуг

Вівторок, 29 листопада 2016, 16:56
В Україні хочуть змінити норми споживання комунальних послуг

Уряд повинен затвердити довгостроковий графік вирівнювання соціальних нормативів споживання комунальних послуг. Щоб споживачі розуміли, які у них довгострокові цілі з енергоефективності.

Про це повідомив глава Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк, – інфорфмує UBR.

Із його слів, в цьому році вже були скориговані нормативи споживання.

"Ми надали уряду всю базу даних щодо фактичного споживання ресурсів, які в більшості випадків нижчі, ніж нормативні", – сказав Дмитро Вовк.

Наприклад, зі сілв заступника голови департаменту НАК "Нафтогаз України" Олексія Хабатюка, реальне споживання газу на опалення приватного будинку (до 120 квадратів) в минулому опалювальному сезоні становило близько 4 кубометрів газу на квадратний метр. Що менше, ніж знижений в квітні норматив (з 7 кубометрів до 5,5 кубометра газу на квадратний метр).

"Тобто, є резерв", – говорить Олексій Хабатюк.

Нагадаємо: в квітні 2016 року Кабмін своїми постановами (№317 і №319) знизив норми споживання комунальних послуг для розрахунку розміру субсидій для населення.

Кошти на субсидії виділяються в рамках соціальних норм і не залежать від фактичних обсягів споживання. Якщо сім'я споживає більше норми, субсидія їй буде призначена, але за всі послуги понад соціальних нормативів вона повинна заплатити самостійно в повному обсязі.

Надрукувати
мітки:
коментарів