Поділитись:

Заявку України на членство в ЄС обіцяють розглянути в червні

Вівторок, 31 травня 2022, 09:02
Заявку України на членство в ЄС обіцяють розглянути в червні

Лідери Європейського союзу підтверджують готовність розглянути на найближчому саміті у червні заявку України на членство в ЄС.

Про це пише Українська правда. 

«Європейська рада приймає до відома підготовку висновків Комісії із заявки на членство в ЄС України, а також Республіки Молдова та Грузії та повернеться до цього питання на своєму червневому засіданні», – йдеться у повідомленні. 

Крім того, лідери заявили, що Європейський Союз «як і раніше відданий подальшому зміцненню здатності України захищати свою територіальну цілісність та суверенітет».

«У зв’язку з цим Європейська рада вітає ухвалення нещодавнього рішення Ради збільшити військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру», – наголошується у висновках.

Вони також вітали ухвалення рішення про призупинення ввізного мита на весь український експорт до Європейського Союзу на один рік.

Глава Європейської ради Шарль Мішель повідомив, що лідери країн Євросоюзу домовилися про часткову заборону на імпорт російської нафти й інші обмеження в рамках 6 пакету санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів