Поділитись:

У Луцьку знову смердить: що кажуть у міській раді (відео)

П'ятниця, 10 червня 2022, 13:15
У Луцьку знову смердить: що кажуть у міській раді (відео)

Лучани зранку у п'ятницю, 10 червня знову відчули неприємний запах у місті. На сморід, зокрема, скаржилися мешканці Привокзального району та центру міста. 

«Зранку відкрила вікно, щоб провітрити хату – але краще б не відкривала. Сморід, як кілька років тому, дихати було важко. У таку спеку ще тільки цього бракувало», – жаліється мешканка вулиці Гулака-Артемовського Людмила

За її словами, зранку у цьому районі частенько чути неприємний запах. 

У відділі екології Луцькради кажуть, що зараз масових скарг на сморід у місті немає. 

«Є поодинокі скарги. Сморід у нас локально поширюється, а не по всьому місту. Це відстійники в районі вулиці Львівської. Якщо вітер дме в бік міста, то звичайно, прилеглі райони частково це відчувають. Але там, скоріше, це тільки в межах санітарно-захисної зони. Далі від'їжджаєш - і запаху немає. Друга територія - це комунальні очисні споруди у Липлянах, які нікуди не ділися. На жаль, затримується анонсований і довгоочікуваний початок реконструкції. Але все рівно роботи ведуться. Працює наливна станція, де розливається барда на Біо-ПЕК. Теж там локальний сморід може бути. Але це непостійний, симптомний сморід. Ми на контакті з керівництвом підприємства, і вони намагаються тримати ситуацію під контролем», – розповідає начальниця відділу Оксана Лисак

За її словами, у районі вокзалу та центру може бути часом відчутний незначний сморід від очисних споруд. Однак, шкідливих випарів у повітрі над Луцьком нема, запевняє вона. 

«Північно-західний вітер, зрозуміло, накриває центр, Завокзальний район, бо ж очисні споруди є, мулові карти нікуди не ділися, місто живе і працює, як і працює каналізація. Поки нічого нового технологічно з ним не роблять. Моніторинг і далі триває. У нас на моніторингових станціях є можливість досліджувати наявність аміаку і сірководню у місті. Перевищень ніде не зафіксовано. Ситуація контрольована і не погіршується», – підсумовує чиновниця. 

У комунальному підприємстві «Луцькводоканал» не виключають, що причиною ранкового смороду у цих районах можуть бути очисні споруди, адже роботи тут тривають. 

«Попри війну, все триває. І по проекту інвестиційному рухаємося, і так роботи робимо - реконструюємо і дегідратор ставимо. Не виключено, що ранковий сморід був від очисних. Роботи тривають, і відповідно є викиди в атмосферу. Мул вивозиться, і це також додатково сприяє виділенню смороду», – пояснює очільник підприємства Віктор Гуменюк.

За його словами, сморід від очисних зникне тоді, коли завершиться реконструкція. Коли саме це буде, важко передбачити. Крім того, чиновник закликав лучан правильно користуватися каналізацією і не скидати туди все підряд.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів